Image 1
Image 2

IFPLUS EDUCATIE NON FORMALĂ

Sute de copii au trecut pragul Muzeului Județean în cadrul Săptămânii Școala Altfel

Muzeul Județean Satu Mare a pregătit constant activități atractive pentru copiii de toate vârstele, din întreg județul.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a fi bine pregătiți de vizitele lor, în cadrul Săptămânii Verzi și a Școlii Altfel, educatorii muzeali au pus la punct un program structurat pe diverse ateliere, dar care permite și vizitarea unor expoziții permanente, ori având un caracter temporar.

 

 

Cea mai recentă activitate cu elevi s-a desfășurat în curtea Secției de Artă a Muzeului, la invitația Cristinei Gloria Oprișa. Aceasta a fost și coordonatoarea programului pregătit special pentru cei peste 70 de elevi de la Școala Gimnazială Lucian Blaga din Satu Mare.

 

Muzeografii prezenți au simțit energia, bucuria și entuziasmul celor mici de a se implica în atelierele interactive propuse, dar și dorința lor de a învăța într-o altfel de școală.

 

 

Cei mici au desenat peisaje în culorile pământii ale toamnei, au vizitat expozițiile de pictură, dar au primit și câteva lecții de istorie “pe viu”, în curtea instituției de cultură.

 

 

Și elevii de la Colegiul Național Doamna Stanca au fost inițiați în ce privește simbolistica abordată în cadrul expoziției din ciclul „Semne”.

 

“Aici avem alte elemente din natură, cu tema de luptă, iar aceste lucrări, după cum v-am spus deja, sunt tapiserii, care nu înseamnă un covor neapărat, ci o creație bazată pe lucrări textile, cu mesaje și formă, tot așa, cu mesaje și ele.

 

Sunt tehnici diferite, iar artiștii care fac artă decorativă bazată pe tapiserie caută și ei alte modalități de exprimare decât pictura sau țesătura. Iată această lucrare care se așează pe pian este cu tema îngerilor, îngeri care sunt mereu în jurul nostru, ne înconjoară, sau locul cărora noi îl vom lua odată cu plecarea de aici.

 

Acolo aveți fotografie interpretată în tehnicile actuale. Și acestea tot în cadrul tapiseriei intră. Și aceste lucrări au o complexitate nemaipomenită a materialelor, precum dantele, mărgele, tot felul de fibre care sunt compuse pe o suprafață cu ideea de a transmite un mesaj.

 

Aici, aceste elemente care sunt de inspirație populară, dar putem merge și pe ideea de sacru”, a declarat Cristina Gloria Oprișa, în prezentarea expoziției.

 

 

Promovarea expoziției permanente a pictorului Aurel Popp și a viitoarelor ateliere și activități dedicate celor mici

 

Și activitatea muzeografilor de la Secția de Artă a MJSM legată de expoziția permanentă a pictorului Aurel Popp s-a bucurat de mare succes până acum.

 

În continuare sunt așteptate toate clasele V – VIII pentru o călătorie în lumea culorilor, s începuturilor artei moderne la Satu Mare, a clasificărilor în artă. Toate simțurile vor fi puse la încercare în strădania elevilor de a descoperi secretele și tehnicile aplicate în picturile expuse.

 

 

Programări se pot face la numerele de telefon 0741/422.056 sau 0723/617.126.

 

 

Mai trebuie menționat faptul că Muzeul Județean Satu Mare va continua, și în perioada următoare, activitățile și atelierele dedicate copiilor.

 

Aceștia pot fi înscriși atât în grupuri, de către diriginți și profesori, sau învățătoare și educatoare, cât și de părinții dornici să-și înscrie copiii la programele propuse de instituția de cultură. Atelierele de creație “Culorile Toamnei” se vor desfășura în datele de 6, 7, 8 și 9 noiembrie 2023, între orele 10:00 și 11:30, respectiv 12:00 și 13:30.

 

Mai multe detalii puteți afla sunând la numărul de telefon fix 0261/711.076, sau direct la sediul Secției de Artă a Muzeului, situată în Piața Libertății, la numărul 21.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS EDUCAȚIE ÎN ROMÂNIA

Profesoara care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare

Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce contractul de muncă nu i-a fost desfăcut în vară.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now