Image 1
Image 2

PROFESORI ȘI PĂRINȚI DIN NEGREȘTI

Sute de participanți la Conferința regională “Un strigăt de ajutor”

Sute de participanți la Conferința regională “Un strigăt de ajutor”
Conferința regională "Un strigăt de ajutor" a avut succes în rândul profesorilor și părinților din zona Țării Oașului. Susținut de psihologul Gaspar Gyorgy și prof. univ. dr. Adrian Roșan, evenimentul s-a bucurat de prezența a sute de persoane.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acestea au arătat un real interes față de discuțiile și strategiile împărtășite, considerându-le nu sunt doar esențiale, ci chiar vitale pentru sănătatea și bunăstarea tinerilor.

Evenimentul a urmărit să trateze subiecte precum incidența tulburărilor psiho-emoționale în rândul tinerilor, dar și cele mai bune metode pentru a putea fi prevenite.

 

 

Conferința regională s-a desfășurat la sala de evenimente “Colț de rai” și le-a oferit participanților și organizatorilor oportunitatea de a-și uni forțele, de a învăța unii de la alții, și de a construi un viitor sănătos pentru copii și tineri.

 

 

Cum pot fi sprijiniți copiii în contextul schimbărilor sociale?

 

 

Totodată, conferința a avut scopul de a aborda și dezbate problemele cu care se confruntă copiii în contextul schimbărilor rapide din societate și cum pot fi sprijiniți în lupta cu tulburările psihice și comportamentele de risc.

 

 

Aș dori să subliniez încă o dată importanța profundă a subiectelor abordate în cadrul conferinței „Un Strigăt de Ajutor”. Împreună, administrația, școala, biserica, părinții și comunitatea putem pune bazele pentru strategii eficiente și asumarea unui plan de intervenții concret, care să consolideze nu doar sănătatea psihică și emoțională a copiilor noștri, dar și legăturile dintre educație, familie și suportul profesional.

 

 

Mulțumim invitaților noștri speciali, psihologul Gáspár György și prof. univ. dr. Adrian Roșan, pentru că ați împărtășit cu noi perspectiva și expertiza dumneavoastră, contribuind astfel la înțelegerea și abordarea problemelor legate de sănătatea psihică și emoțională a tinerilor. 

 

 

În lumina a ceea ce s-a discutat astăzi, devine evident că împreună, ca o comunitate, avem puterea de a face o diferență reală. Să continuăm să lucrăm împreună, administrație, școală, părinți, pentru a construi un viitor în care fiecare copil și tânăr să se simtă sprijinit și valorizat.

 

 

Să ne amintim că fiecare dintre noi deține o parte din soluție și, împreună, putem construi un mediu în care fiecare tânăr să se simtă valorizat, înțeles și sprijinit“, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

 

 

Aceasta a mai mulțumit organizatorilor, pentru că au făcut posibil acest eveniment, inspectorului Lavinia Dan care a moderat conferința, dar și managerului Casei de Cultură Anca Volșik, respectiv părintelui protopop Marcel Malanca, pentru tot efortul depus și dedicarea de care au dat dovadă.

 

 

Care sunt nevoile copiilor și tinerilor?

 

 

Se poate spune despre acest eveniment că este deschizător de drumuri, deoarece aduce în centrul atenției nevoile copiilor și ale tinerilor într-o lume în schimbare rapidă, oferind părinților și educatorilor noi perspective și strategii de abordare a problemelor actuale.

 

 

Este o oportunitate unică pentru interconectarea familiei, a cadrelor didactice cu specialiști din diverse domenii (medici, neurologi, psihiatri, psihologi, asistenți sociali, polițiști) pentru a găsi soluții viabile la problemele cu care se confruntă copiii.

 

 

Organizatorii conferinței sunt: Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Biroul de Siguranță Școlară în parteneriat cu Primăria Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, Instituțiile de Învățământ din Negrești-Oaș, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Protopopiatul Ortodox Român Oaș.

 

Citește și:

Conferință la Negrești despre tulburări psiho-emoționale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with