Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UNIUNEA EUROPEANA

Szijjártó, despre aderarea Ucrainei: Ar aduce războiul în UE

Ucraina  nu poate să devină membră a UE, decât dacă reuşeşte să facă pace, spune ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, a avertizat că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar putea aduce război în comunitatea europeană, subliniind necesitatea respectării condițiilor de candidatură.

 

 

Potrivit comunicatului remis de Ministerul Afacerilor Externe ungar, Szijjártó a susținut că evaluarea conform căreia Ucraina nu a îndeplinit condițiile de aderare este corectă, în special în ceea ce privește încălcarea principiilor comunitare privind drepturile minorităților naționale.

 

 

Întrucât Comisia Europeană consideră că Ucraina nu a îndeplinit condițiile de aderare, din acest motiv nici noi nu considerăm oportună continuarea pașilor în negocierile de aderare cu Ucraina“, a subliniat ministrul ungar.

 

 

 

Szijjártó a subliniat că în Ucraina există un conflict în curs, iar libertatea presei și a exprimării, precum și organizarea alegerilor, sunt afectate.

 

 

El susține că este foarte clar că, până când nu va fi pace în Ucraina, țara nu este aptă să devină membră a UE.

”Deci, acum, cu Ucraina, războiul ar intra în Uniunea Europeană, ceea ce, evident, nu ne dorim, nu ne putem dori“, a afirmat ministrul ungar.

 

 

 

Szijjártó a adăugat că extinderea UE ar trebui să servească extinderii păcii și a avertizat că orice progres în negocierile de aderare a Ucrainei nu este oportun în prezent.

El a subliniat, de asemenea, că Ungaria așteaptă ca Ucraina să restituie comunității maghiare din  Ucraina Subcarpatică a tuturor drepturilor de care s-a bucurat în 2015.

 

Acesta a salutat, de asemenea, faptul că Georgiei i s-a acordat statutul de candidat, ceea ce, în opinia sa, ar fi trebuit să fie acordat cu mult timp înainte, ceea ce practic înseamnă că UE tocmai şi-a achitat datoria anterioară.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns