Image 1
Image 2

OMOARĂ CELULELE MALIGNE

Tămâia, leacul miraculos folosit din timpuri străvechi pentru afecțiuni grave

Cei trei Magi de la Răsărit au dus în dar Pruncului Iisus aur, smirnă și tămâie, la nașterea Sa, pentru că ei cunoșteau importanța și puterea de vindecare a celor trei cadouri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Poate vă întrebați de ce considerau Magii că erau atât de importante smirna și tămâia și de ce, la acea vreme, erau atât de costisitoare, încât le puneau pe același calapod cu aurul.

 

Ei bine, dacă valoarea primului lucru oferit drept dar o cunoaștem cu toții și stim că este undeva la 300 de lei, smirna și tămâia costă în prezent doar câțiva lei și se poate procura de la orice magazin bisericesc, însă valoarea lor este inestimabilă, de exemplu, pentru bolnavii de maladia necruțătoare a secolului nostru.

 

 

Dacă smirna tratează depresia încă de la primele utilizări, prin simpla ardere pe cărbune, deci prin utilizarea tradițională, despre tămâie se poate porni o întreagă discuție, în special referior la tratamentul anticancerigen.

 

 

Extractul de Boswellia, după cum i se mai spune, are o mulțime de alte întrebuințări, care erau cunoscute în vechime. De aceea, cei trei Magi s-au prezentat în fața Pruncului Iisus cu aceste daruri, pe vremea respectivă fiind la fel de costisitoare.

 

 

Extractul de Boswellia serrata este atât de puternic, încât poate să fie comparat cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, care au și efecte analgezice.

 

 

Spre deosebire de medicamentele cu sau fără prescripție medicală care vin la pachet cu tot felul de efecte secundare, extractul de Boswellia, numit și “tămâie indiană”, a fost folosit în siguranță și fără să provoace complicații vreme de mii de ani.

 

 

Folosită în medicina tradițională ayurvedică, tămâia pare să ofere anumite beneficii pentru sănătate, de la artrită și digestie îmbunătățite până la reducerea astmului și o sănătate orală mai bună.

Azi, valoarea acestui remediu antic a fost și este în continuare reconfirmată de știință.

 

 

 

De exemplu, în cadrul unui studiu, cercetătorii au tratat un bărbat care suferea de carcinom bazocelular cu ulei esențial de tămâie, pe ambele brațe. Uleiul esențial de tămâie a fost aplicat de mai multe ori pe zi, timp de 20 de săptămâni. După finalizarea studiului și efectuarea analizelor complete, cercetătorii au notat următoarele:

 

 

 

“Folosit în mod tradițional pentru aromaterapie, pe baza abundenței de compuși aromatici foarte volatili, uleiul esențial de tămâie preparat prin hidro-distilarea rășinilor de gumă de Boswellia sacra poseda, de asemenea, o activitate anticancerigenă care poate oferi o opțiune de tratament nechirurgical și neinvaziv pentru carcinom bazocelular prin aplicare locală”.

 

 

Extractul de tămâie poate fi administrat pe termen lung fără a produce efecte adverse, cu scopul de a reduce inflamația articulațiilor, ameliorând astfel simptomele artritei reumatoide și a reumatismului cronic degenerativ (spondiloză, artroze). Practic, tămâia este un analgezic natural.

 

 

Tămâia folosită atât intern, ca supliment alimentar, cât și extern, ca gel sau cremă de masaj, contribuie la încetinirea până la stoparea procesului de degradare a țesutului articular și cartilaginos, îmbunătățind mobilitatea și crescând rezistența la efort, fără a mai resimți durere de oase, de articulații, de mușchi sau alte dureri reumatice.

 

 

Mențiuni referitoare la tămâie au fost descoperite în cele mai vechi arhive medicale, una dintre ele fiind o listă de 877 de prescripții medicale din Egiptul Antic care datează din sec. al XVI-lea î.Hr. În acest papirus, numit Eber, tămâia este menționată ca tratament pentru infecțiile în gât și crizele de astm. Tot în cultura Egiptului Antic, tămâia era folosită în ritualurile de mumificare, fiind supra-numită “transpirația zeilor”.

 

 

Inclusiv în România, tămâia a fost integrată în cultura țării, fiind nelipsită din tradițiile și obiceiurile bisericești, datorită proprietăților de purificare precum și pentru mirosul specific, foarte intens și plăcut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ

Nemulțumiri la adresa deținătorilor de oi fără performanţe

După ce în urmă cu aproximativ 6 ani, apoi după scufundarea în 2019 a navei cu oi 14.000, în Portul Midia,

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now

IFPLUS FINANȚARE EUROPEANĂ

Bani pentru colectarea gunoiului de grajd

De când există animale domestice, există şi gunoi de grajd. Odinioară, acest gunoi era folosit de proprietarii de animale pentru fertilizarea solului.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now