Image 1
Image 2

Țara noastră, codașă în UE la consumul de fructe şi legume

fructe şi legume
În 2019, consumul recomandat de fructe și legume a fost atins de puțini europeni, evidențiind diferențe între genuri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Unul din trei cetăţeni din UE a raportat în 2019 că nu consumă zilnic fructe şi legume şi doar 12% din populaţie a consumat cele cinci sau mai multe porţii recomandate pe zi, în România fiind cei mai puţini amatori de fructe şi legume, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). În medie, peste jumătate din populaţia UE (55%) a raportat că în 2019 a consumat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi.

 

 

La polul opus, în România doar 2% din populaţie mănâncă zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume, fiind urmată de Bulgaria şi Slovenia (ambele cu 5%) şi Austria (6%).

 

 

Consumul zilnic de fructe şi legume este mai ridicat în rândul femeilor decât al bărbaţilor, în medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi, faţă de 51% în cazul bărbaţilor. Tendinţa este similară în cazul consumului de cinci sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi: 15% în rândul femeilor faţă de 10% în cazul bărbaţilor.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with