Image 1
Image 2
Acasa

COMPANII AGRICOLE

Țări din care provin firmele străine din domeniul agricol din România

Țări din care provin firmele străine din domeniul agricol din România
Probabil mulţi dintre dumneavoastră vă amintiţi de achiziţiile de către străini a însemnate suprafeţe de teren în România, implicit în judeţul nostru.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preţurile de vânzare imediat după anul 1990 au fost derizorii, foarte tentante mai ales pentru investitorii străini, motiv pentru care mii de hectare de teren din judeţ au ajuns să fie cumpărate de străini, iar apoi s-a trecut la comasarea suprafeţelor.

 

 

Nu ne-am permite a face un top al investitorilor străini care au cumpărat terenuri la noi în judeţ pe raza unor comune precum Doba, Craidorolţ, Culciu, Micula, Valea Vinului, ca să dăm câteva exemple, dar o bună parte din aceşti investitori străini sunt din Italia.

 

 

Iată că publicaţia Agroinfo atestă faptul că peste 3% din companiile agricole din România sunt deţinute de străini. În total, 3,1% din cele 133.461 de companii agricole active în România au capital străin, arată o analiză realizată de Ziarul Financiar.

 

 

Italia, Germania, Republica Mol­dova, Olanda, Spania și Austria sunt prin­cipalele ţări de origine ale acţio­narilor companiilor străine care activează în agricultura românească. Afaceri în agricultura românească au și investitori din Ungaria, Danemarca, Israel și Turcia.

 

 

Italia este pe primul loc la numărul de firme cu capital străin din agricultura românească, având circa 1.000 de firme, adică aproape 1% din total.

 

 

Pe sectoare agricole, Italia deține primul loc și la numărul de investitori străini care activează în sectoarele cultivarea cerealelor, creșterea bovinelor de lapte, creșterea porcinelor, cultivarea legumelor.

 

 

Doar în sectorul creșterii păsărilor Italia ocupă locul doi la numărul de firme străine cu afaceri în România, după Liban, arată clasamentul investitorilor străini în cinci sectoare agricole, realizat de ZF.

 

CITEȘTE ȘI:

 

40% din producţia mondială de alimente este risipită de ferme, retaileri și consumatori

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns