Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PRECIZĂRI DE LA MINISTERUL FINANȚELOR

Termenul pentru analiza hotărârii în cazul Roșia Montană a fost prelungit la 90 de zile

România câștigă procesul Roșia Montană
Așa cum Ministerul Finanțelor a anunțat anterior, la 8 martie 2024, România a primit Hotărârea Acțiunii arbitrale internaționale inițiată de Gabriel Resources Ltd. și Gabriel Resources (Jersey),
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

întemeiată pe Acordurile cu privire la promovarea și garantarea reciprocă a investițiilor încheiate de România cu Guvernul Canadei (ratificat prin Legea nr.356/2009) și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (ratificat prin Legea nr.109/1995).

 

Deși în ordinul tribunalului arbitral nr.3 din 14 noiembrie 2016 este stipulat că după comunicarea hotărârii arbitrale orice parte trebuie să comunice, în maxim 20 de zile, informațiile pe care le consideră confidențiale, tribunalul a anunțat prin adresa de înaintare a hotărârii prelungirea acestui termen la 90 de zile.

 

Decizia vine pe fondul volumului și complexității deosebite a informațiilor ce necesită a fi parcurse.
Astfel, părțile implicate dispun de acest timp suplimentar pentru a evalua și a comunica informațiile pe care le consideră relevante.

 

În schimb, termenul în care poate fi introdusă acțiunea în anulare rămâne de 120 zile de la data comunicării hotărârii.
Ministerul Finanțelor mai precizează că împotriva hotărârii arbitrale se poate introduce acțiune în anulare la același Centru Internațional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiții, caz în care se va constitui un alt tribunal arbitral care va soluționa acțiunea.

 

Citește și

Cioloș: PSD-ul a ales să îl apere pe Ponta pentru prejudiciile și dezastrul Roșia Montană

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

LOCALE

În 2024, Cluj-Napoca are un buget record.

Emil Boc a prezentat cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului pentru 2024. Primarul a precizat că meritul pentru cel mai mare buget din istoria orașului este al clujenilor și a administrației locale care a fost capabilă să atragă fonduri europene, pentru că ”înainte de a împărți, trebuie să produci”.