Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DE LA SATU MARE LA CONSTANȚA

Timp de trei luni, sătmărenii pot călători la mare cu bilete accesibile

Timp de trei luni, sătmărenii pot călători la mare la prețuri accesibile
CFR Călători a anunțat care sunt trenurile ci ajutorul cărora sătmărenii pot ajunge la mare. Programul estival de transport feroviar începe la mijlocul lunii viitoare, iar prețurile sunt accesibile tuturor doritorilor, sau chiar reduse complet, pentru anumite categorii de călători.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Trenurile Soarelui îi vor duce pe sătmăreni la Marea Neagră sau la Delta Dunării și în acest an. De altfel, “toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur, după cum se arată în informarea transmisă de CFR Călători.

 

 

Astfel, timp de trei luni, 30 de trenuri directe din care 15 pentru dus și 15 pentru întors, inclusiv ramurile aferente, au ca destinație / plecare Mangalia.

De asemenea, 36 de trenuri vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

 

 

Sătmărenii pot profita timp de trei luni de Mangalian

 

 

Sătmărenii au la dispoziție trei luni de zile să viziteze litoralul românesc, la cele mai bune prețuri la capitolul transport. Aceștia au posibilitatea să cumpere bilete simple, sau la cușetă, de șase, patru sau două locuri.

Potrivit informațiilor furnizate de CFR Călători, trenul care face legătură directă cu Mangalia pornește de la Satu Mare de la ora 13:20 și ajunge pe litoral la 8:30. La Constanța se oprește la ora 6:46, iar in ce privește programul de întors, de la Mangalia pornește la ora 15:26 și ajunge la Satu Mare la ora 10:39.

 

 

Prețul unui bilet pentru adulți va fi de aproximativ 170 de lei, dar poate fi diferit, în funcție de momentul achiziției și dacă se cumpără online sau fizic, de la ghișeu.

Tot la clasa a doua, pentru un copil se va achita suma de aproximativ 85 de lei. Lucrurile se schimbă foarte mult dacă un adult dorește să doarmă pe drum înspre mare și în ce condiții. Cel mai scump bilet doar dus ajunge la aproape 470 de lei, dacă se dorește un dormitor single. Prețurile la cușeta cu șase paturi sunt mai rezonabile, un bilet ajungând la 222 lei. Pentru studenți, prețul pentru o călătorie la clasa a doua este mai mult simbolic ajungând la suma de aproximativ 20 de lei, iar pentru pensionari 97 de lei.

 

 

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a se putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 30 zile, utilizând următoarele canale de vânzare: online de pe cfrcalatori.ro; din aplicația mobilăb denumită “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery); de la automatele de vânzare bilete din gări; de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

 

 

Citește și:

 

Sătmărenii au descoperit un drum alternativ de a ajunge mai repede la Marea Neagră

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns