Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TOTALUL LUNII AUGUST

Tot mai mulţi sătmăreni donează sânge!

Peste 1.000 de sătmăreni au trecut pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare pe parcursul lunii august 2023 cu scopul de a-şi ajuta semenii prin donarea de sânge.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Managerul instituţiei, dr. Doiniţa Crişan a spus că o bucurie atât de mare nu a mai trăit în ultimii 5 ani, respectiv de după pandemia de Covid 19.

Ne-am bucurat foarte mult să vedem o participare atât de mare la donarea de sânge. După pandemia Covid 19 nu am mai avut până acum atât de mulţi donatori. Este pentru prima dată în ultimii cinci ani când avem atât de mulţi donatori în luna august. Iniţial s-au prezentat 1024 de persoane pentru donare însă numai 984 au fost eligibili. Este un ajutor nepreţuit gestul lor de a fi solidari cauzei atâtor oameni suferinzi, iar noi le mulţumim din suflet pentru implicare” a spus dr. Doiniţa Crişan

Apelul lansat la nivel naţional pentru susţinerea vieţii victimelor exploziilor de la Crevedia a mobilizat sute de sătmăreni. În prima săptămână de după tragedie, aproximativ 400 de oameni s-au mobilizat pentru donare. Un aport important a venit din partea structurilor de intervenţie – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Poliţie, dar şi a altor instituţii – Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare, societăţi private, organizaţii politice, societatea civilă etc. Cu toţii au dat o mână de ajutor la salvarea victimelor de la Crevedia, dar şi a cazurilor grave din judeţul Satu Mare

Implicarea sătmărenilor în actul donării se remarcă şi în acest început de săptămână. Luni, 4 septembrie 2023, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină s-au prezentat şi au donat sânge 35 de sătmăreni, a precizat dr. Crişan.

De asemenea, miercuri, 6 septembrie 2023 vor dona sânge şi angajaţii Judecătoriei Satu Mare.

Pe parcursul unii septembrie, echipa mobilă a CTS va organiza activităţi de donare la Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad.

Marţi, 5 septembrie 2023, va avea loc o campanie mobilă la Carei, la Centrul Social situat pe str. Progresului nr. 26, iar pe 14 septembrie la Spitalul Orăşenesc din Negreşti Oaş. Finalul lunii, respectiv la data de 28 septembrie 2023  va avea loc o acţiune de donare la Ambulatoriul Tăşnad.

Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare organizează în luna septembrie, noi acţiuni de donare de sânge în localităţile; Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad. Acţiunea de donare de sânge va avea loc între orele 8-11. Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare invită la donare şi donatorii din localităţile apropiate” se arată într-o comunicare a CTS postată inclusiv pe pagina personală de facebook.

De asemenea, CTS Satu Mare reaminteşte locuitorilor judeţului că sâmbătă, 16 septembrie 2023, centrul va fi deschis pentru persoanele care doresc să doneze.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns