Image 1
Image 2

VIITORUL CARIEREI

Trei zile de foc pentru Simona Halep

Pentru Simona Halep urmează trei zile de foc în ce privește cariera ei. Simona a plecat marți spre Lausanne, pentru a fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acestea vor avea loc în perioada 7-9 februarie, iar Halep speră într-o reducere a suspendării de 4 ani pe care a primit-o pentru dopaj.

 

 

Halep este însoțită de fratele ei și de avocatul Bogdan Stoica, informează Euronews.ro. Dar la Lausanne Simona Halep va fi reprezentată la de o echipă de avocați condusă de Howard Jacobs un secialist pentru asemenea cazuri care le-a mai reprexentat ăn cazuri de dopaj pe Maria Sharapova și Marin Cilic care, după juecarea apelului, au primit reduceri ale suspendărilor.

 

Pe lângă Bogdan Stoica și Howard L. Jacobs, alături de Simona se va mai afla la Lausanne și fostul patinator american Jeffrey G. Benz, cel care este chiar arbitru la TAS, mai transmite Euronews. Totuși, unii foști mari sportivi ai României, cum sunt Elisabeta Lipă și Ion Țiriac, sunt destul de rezervați și nu speră la o reducere substantială a pedepsei dictate în prim înstanță.
Vă remintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj în 1 octombrie 2022 după ce, la un control de rutină, efectuat în timpul turneului US Open, a fost depistată pozitiv la roxadustat.

 

Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Această instanță a suspendat-o pe Halep 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP); prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 și neregularităţile din paşaportul său biologic.

 

Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, Halep ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026.
La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani. Simona Halep a disputat ultimul ei meci în circuitul profesiosit, e 29 august 2022, la US Open. Atunci, chiar în runda inaugurală, sportiva noastră a fost învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, jucătoare venită din calificări).

 

CITEȘTE ȘI:

Au fost desemnați tenismenii anului 2023

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns