Image 1
Image 2

Trenduri culinare în 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Domeniul culinar, vine în 2014 cu un val de trenduri pe care nu trebuie să le ratezi. Iată câteva dintre acestea.

Ambalaje eco

Înainte să ne putem bucura de un produs, ne lovim de ambalaj. În 2014 producătorii şi-au propus să se gândească mai mult la înveliş, care să fie cât mai prietenos cu mediul. Această modă s-a introdus deja în Brazilia unde se vând burgeri cu ambalaj comestibil.

Inspiraţie din bucătăriile lumii

Condimentele şi mirodenile vor fi foarte căutate anul acesta. Ar fi indicat să-ţi extinzi cunoştiinţele în această arie. Poţi încerca bucătăria indiană sau cea asiatică, dar să nu uiţi de cea filipineză, care se anunţă vedeta anului 2014.

Noile superalimente

Această titulatură i se acordă cerealelor, pe primul loc fiind teff-ul, o cereală africană, cu un conţinut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, aluminiu, fier, cupru, zinc şi mai multe proteine decât grâul şi orzul. Alte superalimente sunt conopida şi frunzele de fenicul, care vor lua locul altor plante aromatice.

Meniu la vedere

Restaurantele care vor să-şi mărească clientela, vor trebui să adopte modelul asiatic, unde bucătarii pregătesc totul în faţa mesenilor. Astfel vom putea să ne bucurăm de adevărate demonstraţii de gătit chiar lângă mesele noastre.

Sursa: foodstory.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Gustări sănătoase pentru iarnă

În sezonul cald găsim o gamă largă de produse care să ne ofere energia necesară pentru toată ziua. Însă iarna este indicat să schimbăm meniul. Nutriţioniştii recomandă 5 gustări care să îţi confere o stare de spirit bună.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.