Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CIRCULATIE RELUATĂ

Trenurile de călători ale CFR sunt funcționale din nou

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA - Călători a anunțat, printr-un comunicat de presă că trenurile a căror circulație a fost suspendată și-au reluat activitatea. De asemenea, tronsoanele care au fost blocate de nămeți, au fost curățate și redate circulației.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Luni, 27 noiembrie, mai multe trenuri din țară au fost blocate de ninsorile abundente. Pentru unele trenuri, viteza a fost limitată, iar pentru altele a fost oprită complet.

 

 

Limitarea de viteză în circulaţia trenurilor de călători pe tronsonul Galaţi – Făurei – Ţăndărei a fost ridicată începând cu 15:30, oră de la care traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale şi pe raza SRCF Galaţi, viteza maximă de circulaţie pe intervalul respectiv fiind de 120 km/h, informează luni CFR SA.

 

 

“Operatorii de transport feroviar de călători au fost informaţi că de la ora 15:30 se ridică limitarea de viteză de 70 de km/h pe tronsonul CF Galaţi – Făurei – Ţăndărei, iar viteza maximă de circulaţie a trenurilor va fi de 120 km/h”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

 

Începând cu ora 14:00, potrivit aceluiași document, trenurile de călători și-au reluat circulația și pe magistrala București – Constanța. Condițiile de trafic au fost normale, viteza maximă atinsă putând fi de 160 de kilometri la oră, cu locomotive electrice.

 

 

“Menţionăm faptul că CFR SA, prin comandamentele locale, va monitoriza în continuare evoluţia fenomenelor meteo şi va menţine legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulaţie impuse pe reţeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate în trafic şi legăturile pe întreaga reţea, inclusiv pe raza judeţelor afectate în continuare de fenomene meteo nefavorabile”, mai precizează CFR SA.

 

 

Circulaţia a peste 50 de trenuri a fost suspendată, în urma viscolului, ninsorilor şi vântului puternic, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Interne.

 

 

Potrivit unui comunicat al MAI, traficul feroviar a fost temporar blocat pe mai multe magistrale, circulaţia a 53 trenuri fiind suspendată, iar între staţiile Lacu Sărat şi Traian Sat din judeţul Brăila un tren a fost blocat ca urmare a unei defecţiuni la locomotivă, conform Agerpres.

 

 

De asemenea, sursa citată precizează că, din cauza vântului puternic, au fost închise toate porturile din judeţul Constanţa, cât şi în Bara Sulina din judeţul Tulcea şi suspendate manevrele ferry-boat-urilor din Călăraşi, Bechet / Dolj şi Zimnicea / Teleorman către Bulgaria.

 

Citește și :

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

TRAFIC LA FRONTIERĂ

Câți ucraineni intră într-o zi în România

Joi, 19 octombrie 2023, punctele de frontieră din întreaga ţară au desfăşurat formalităţile de control atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară pentru un număr de aproximativ 175.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, precum şi peste 49.300 de mijloace de transport.