Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

HOTĂRÂRE DE GUVERN

Trotinetele și bicicletele electrice trebuie să aibă RCA

Guvernul a aprobat vineri, 29 decembrie, un proiect de lege referitor la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, care prevede, între altele,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

…. ca trotinetele şi bicicletele electrice să fie asigurate obligatoriu, iar vehiculele retrase temporar sau permanent din circulaţie şi a căror utilizare este interzisă să fie exceptate de la RCA.

 

“Singurul proiect de lege adoptat astăzi în şedinţă de guvern se referă la reaşezarea întregului ecosistem al asigurărilor obligatorii pentru vehiculele care circulă pentru drumurile publice, RCA. Acesta este un proiect de lege, deci va urma parcursul parlamentar pentru aprobare şi intrare în vigoare. Vreau să menţionez câteva aspecte care cred că o să fie de interes public: vor intra sub obligaţia de asigurare şi vehiculele care, conform legislaţiei naţionale, nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării. Dau două exemple relevante: trotinetele electrice şi bicicletele electrice vor trebui obligatoriu asigurate”, a precizat purtătorul de cuvânt Mihai Constantin, după şedinţa de Guvern.

 

 

El a spus că actul normativ cuprinde şi excepţii în privinţa obligativităţii RCA.

“Există însă şi exceptări foarte bine justificate în acest proiect de lege, şi anume: nu va mai exista obligativitatea asigurării RCA pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulaţie şi a căror utilizare este interzisă. De asemenea, vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie. O altă excepţie de la obligativitatea de asigurare este cazul utilizării vehiculelor în cadrul evenimentelor şi activităţilor sportive cu motor, inclusiv a curselor şi competiţiilor. Dar această exceptare se aplică numai în cazul în care organizatorul sau orice altă parte implicată în eveniment are încheiat o asigurare sau pune la dispoziţie o garanţie alternativă care acoperă eventualele prejudicii, care ar fi intrat sub incidenţa unui RCA clasic, să îl numim”, a adăugat Mihai Constantin.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TEMPERATURI RECORD

Căpșuni disponibili în Piața Mare până aproape de Crăciun

Agricultorii din județul Satu Mare care au solarii au avut recolte bogate, la diferite culturi. La cum se anunță vremea, producțiile ar putea să se prelungească până aproape de Crăciun. Este și cazul producătoarei Erdos Maria.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now