Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CANDIDAȚI SUA

Trump și Biden vor fi candidați pentru Casa Albă

Trump și Biden vor fi candidați  pentru Casa Albă
Preşedintele democrat al SUA Joe Biden şi fostul preşedinte republican Donald Trump vor deveni marţi seară din punct de vedere matematic candidaţi ai partidelor lor...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, în urma alegerilor primare care se vor desfăşura în mai multe state ale SUA, relatează agenţia EFE. Partidul Republican va avea alegeri primare în Georgia, Mississipi, Hawai şi Washington, patru state care împreună însumează 161 de delegaţi.

 

 

Trump, care după alegerile primare desfăşurate până în prezent a obţinut 1.078 de delegaţi, mai are nevoie doar de 137 din aceşti 161 pentru a atinge pragul de 1.215 delegaţi ce-l va face să fie considerat de facto candidatul Partidului Republican.

 

 

După ce ultima sa contracandidată în partid, Nikki Haley, s-a retras din cursă, Trump nu ar trebui să aibă probleme în obţinerea numărului de delegaţi de care mai are nevoie. În tabăra democrată votează statele Georgia, Mississipi şi Washington, care aleg 235 de delegaţi, din care Biden, care a obţinut până la ora actuală 1.872, mai are nevoie doar de 96 pentru a-şi asigura candidatura. Pe lângă aceste trei state, democraţii au avut deja marţi alegeri primare în Insulele Mariane de Nord din Pacific, unde Biden a câştigat toţi cei şase delegaţi. Preşedintele democrat s-a confruntat în statele Míchigan şi Minnesota cu un vot de contestare ca urmare a sprijinului său faţă de Israel în Fâşia Gaza, situaţie ce s-ar putea repeta în statul Washington, dar fără a-i ameninţa şansele în aceste alegeri primare.

 

 

Astfel, atât Biden cât şi Trump vor fi încheiat pe cale rapidă procesul alegerilor primare, cu aproape trei luni înainte ca acestea să se termine pe 4 iunie. Deşi amândoi vor fi începând de marţi din punct de vedere matematic candidaţi pentru Casa Albă, vor trebui totuşi să aştepte până la convenţiile partidelor pentru a fi proclamaţi oficial candidaţi.Convenţia Naţională Republicană se va desfăşura în perioada 15-18 iulie la Miwaukee (Wisconsin), în timp ce Convenţia Naţională Democrată va fi la Chicago (Illinois) în perioada 19-22 august.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns