Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

LEGĂTURI DUBIOASE

Ucraina refuză să scoată Raiffeisen de pe lista neagră

Postare ( Sablon)
Ucraina refuză să scoată Raiffeisen de pe lista neagră
Postare ( Sablon)
Ucraina a refuzat să elimine grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) de pe o listă neagră a "sponsorilor internaţionali ai războiului"...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…provocând cea mai mare bancă occidentală prezentă în Rusia să renunţe la legăturile cu Moscova, transmite Reuters.

 

Austria a făcut presiuni pentru ca Raiffeisen să fie eliminată de pe o listă denumită de Ucraina a “sponsorilor internaţionali ai războiului”, care a fost pusă la punct de Kiev, pentru a denigra companiile ce fac afaceri în Rusia şi susţin efortul de război al Moscovei, de exemplu prin plata taxelor în Rusia.

 

Într-o scrisoare trimisă luna aceasta la Raiffeisen şi consultată de Reuters, oficialii de la Kiev au pus sub semnul întrebării eforturile băncii de a ieşi de pe piaţa rusă, spunând că partea cea mai mare a planurilor sale este vagă şi incompletă.

 

Astfel sporesc presiunile asupra grupului austriac, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Austria, ai cărei lideri politici au făcut lobby pentru ca Raiffeisen să fie scoasă de pe listă, după ce au reuşit anterior să obţină o suspendare temporară.

 

“Încă rămân o serie de unghiuri moarte”, ceea ce afectează scoaterea băncii de pe listă. Nu a fost respectat calendarul vânzării subsidiarei Raiffeisen din Rusia şi rămâne neclar când, în cel mai bun caz, se va realiza scenariul scindării, se arată în scrisoarea oficialilor ucraineni. De asemenea, aceştia şi-au exprimat temerile privind schema de atenuare a împrumuturilor acordate soldaţilor ruşi.

 

Raiffeisen a intenţionat anul trecut să scindeze afacerea sa din Rusia, dar încă nu a avut loc acest proces.

 

CITEȘTE ȘI:

Karl Nehammer are un plan pentru Austria

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns