Image 1
Image 2

SOLUȚII EFICIENTE

Uleiul de lavandă, un bun remediu pentru un somn odihnitor

Toată lumea știe cât este de important un somn liniștit, și uneori pare de-a dreptul greu de ajuns în punctul în care să ne trezim plini de energie și pregătiți pentru următoarea zi de muncă, mai ales dacă optăm pentru un remediu naturist.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acest lucru nu este însă imposibil. Dacă nu se reușește eliminarea cauzelor care au dus la insomnii, ori un somn de proastă calitate, remediile naturiste sunt de mare folos. Cel mai adesea, somnul este tulburat de stress, care poate fi gestionat destul de greu. Seara, când punem capul pe pernă, în loc să dormim ca niște copilași, gândurile încep să ni se plimbe prin minte, astfel că devenim agitați și nu reușim în sfârșit să adormim.

Vestea bună este că natura ne pune la dispoziție o gamă variată de soluții dintre cele mai eficiente. Uleiul de lavandă este în capul listei, ceea ce nu ar trebui să fie deloc surprinzător. Se știe că această plantă are proprietăți liniștitoare asupra psihicului uman, fapt dovedit de studii temeinice care s-au efectuat în acest sens.

Lavanda poate fi transformată în cel mai versatil ulei esențial, datorită gamei largi de utilizări. Aduce un somn de calitate, ajută la relaxarea corpului, atenuează durerile de cap, durerile musculare, reduce anxietatea, controlează astmul, îmbunătățește digestia, dar are și multe alte beneficii.
Un studiu publicat recent arată că îmbunătățiri imediate se pot obține chiar de la primele utilizări ale uleiului de lavandă. Aduce ameliorări în peste 60% din cazuri.

Cum se folosește uleiul esențial pentru somn?

Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit în mai multe feluri, pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Poate fi fracționat în ulei de cocos, migdale, jojoba, sâmburi de caise etc. Se picură câteva picături de ulei esențial și apoi se masează spatele gâtului și tălpile. Este una dintre cele mai recomandate metode pentru a aduce din nou un somn de calitate în viața noastră.

Și inhalarea prin aromadifuzor este foarte bună. Se pot pune difuzoare în fiecare cameră, chiar ș în dormitor. Se pun câteva picături și în câteva minute vă veți cufunda în lumea viselor.

Florile de lavandă vă pot ajuta să obțineți un somn de calitate și în forma propriu-zisă.
Producătorii comercializează aceste flori, găsindu-le diferite ambalaje atractive. Astfel, fie iau forma unor săculeți, fie devin umplutură în pernele special concepute pentru a se dormi pe ele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: