Image 1
Image 2

TRATAMENT

Uleiul de negrilică, adjuvant în alergii, căderea părului, acnee, psoriazis și multe altele

Cauți un supliment natural, bogat în vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, E, C, D, F, K și, de asemenea, să fie bogat în minerale precum seleniu, cupru, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu, fier, precum și în acizi grași - oleic, palmitic, linoleic și stearic?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă da, uleiul de negrilică este soluția, deoarece le conține pe absolut toate și se găsește în plafare, precum și pe site-uri de specialitate la un preț mai mult decât acceptabil. Este recunoscut, încă din cele mai vechi timpuri, ca fiind un puternic stimulent imunitar, antioxidant, antiinflamator, antispastic, calmant, nutritiv, detoxifiant, antitusiv, anti-bacterian, antiviral, antimicotic, hipo-glicemiant, anti-helmintic, antialergic, tonic cardiac, emenagog, ermifug, carminativ, bronhodilatator, vasodilatator cerebraal, antitumoral, galactogog, energizant.

Aplicat extern, luptă împotrivă căderii părului și acneii. Mai mult decât atât, numeroase studii, atât de laborator, cât și clinice, arată că uleiul de negrilică, în special datorită conținutului de timoquinonă, are un efect antitumoral remarcabil, în foarte multe linii de cancer. Nu întâmplător, o afirmație din Coran spune despre semințele acestei plante că ele conțin un leac pentru orice boală. Timoquinona este o substanță cu totul specială, care pe lângă efectele antioxidante are și efecte de remodelare epigenetică, efecte care se fac simțite mai ales asupra celulelor tumorale, cărora le declanșează apoptoza (moartea programată), prin restabilirea funcționalității lanțurilor de semnalizare implicate în acest proces.

Uzual, dozele așa-zis de întreținere, sunt de circa 3 ml ulei pe zi (3 lingurițe). În cazul bolilor grave, precum cancerul, doza necesară de substanțe active (inclusiv timoquinona), se obține din circa 25-30ml ulei, în mai multe doze, pe parcursul întregii zile. Acesta se găsește pe piață sub diferite forme< fie în capsule de gelatină, fie sub formă vărsată, adică la stilcă de 100 ml, sau la cantitate mai mare. Cea din urmă variantă este și cea mai bună alegere, din mai multe motive.

Pe ambalaj este specificat faptul că este vorba de un ulei de negrilică presat la rece, este pur și nerafinat, astfel că putem beneficia de proprietățile sale la maxim, la cele mai mici costuri posbilie. Singurul dezavantaj, dacă alegeți varianta la sticlă, ar fi să nu suportați să-l consumați cu lingurița, fiind recomandate trei pe zi. Mai aveți însă variantele să-l adăugați în supe și salate, ceea ce este la fel de eficient, cu condiția să respectați cantitatea recomandată. Dacă totuși, din cauza anumitor afecțiuni sunteți nevoiți să-l luați în dozaj fix, îl puteți ingera cu 15-20 de minute înainte de masă, în amestec cu puțină miere de albine, sau cu sucuri de fructe. Chiar dacă este un supliment sută la sută natural, este recomandat a nu se depăși doza zilnică indicată pe prospect, și a se respecta celelalte indicații care se regăsesc pe acesta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Fructe uscate recomandate în dietă

SUBSTANȚE NUTRITIVE

Fructe uscate recomandate în dietă

Fructele uscate sunt bogate în substanţe nutritive şi fibre, sunt sărace în calorii, creează o senzaţie de saţietate şi alungă foamea. Fructele uscate sunt privite atât ca alimente, cât şi ca leacuri preţioase, în special în timpul sezonului rece.