Image 1
Image 2

Un nou caz de vulpe turbată pe raza comunei Turț

Un nou caz de vulpe turbată pe raza comunei Turț
În ultima săptămână, medicii veterinari din cadrul D.S.V.S.A. - Serviciul Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală au efectuat 74 de controale în exploatații profesionale și nonprofesionale din județul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

A fost aplicată o sancțiune contravențională, constând în amendă în valoare  de 8.500 lei, pentru o exploatație nonprofesională de ovine, din localitatea – Hodișa și 2 avertismente pentru 2 exploatații nonprofesionale din localitățile Pelișor și Sărăuad –  pentru vânzarea/cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente.

 

În anul 2024, din cei 186 mistreți împușcați în Fondurile Cinegetice de Vânătoare, 4 mistreți au fost pozitivi la Pesta Porcină Africană, iar 182 mistreți negativi,  în urma examenelor specifice de laborator.

 

Acțiunea de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor de pe raza județului Satu Mare a fost declanșată la finele anului 2023 și se va finaliza la sfârșitul acestei luni. Deținătorii de astfel de animale sunt atenţionaţi, că această acțiune este obligatorie și se efectuează pe animale microcipate și înregistrare. Obligativitatea acestei acțiuni de vaccinare, pentru câinii, pisicile sau dihorii crescuți de deținătorii de animale, este pentru a preîntâmpina apariția Rabiei sau răspândirea acestei boli letale la om și animale. D.S.V.S.A. Satu Mare va trece la evaluarea tuturor fermelor de animale, a exploatațiilor comerciale de tip A, a mijloacelor de transport animale vii, precum și a altor categorii de unități ce derulează activități în domeniul creșterii și exploatării animalelor. Verificările vor viza, în mod deosebit, respectarea normelor de biosecuritate în creșterea și exploatarea animalelor, precum și asigurarea condițiilor de bunăstare a acestora.

 

 

În această perioadă, în județul Satu Mare, nu mai există restricții sanitare veterinare, datorate Pestei Porcină Africane.
Tot în această săptămână a mai fost diagnosticat și confirmat de L S.V.S.A. Satu Mare, 1 caz de Rabie, în mediul silvatic la 1 vulpe, pe raza localității Turț.

 

Pentru orice sesizare, reclamație în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentului, vă rugăm să apelați CALL CENTER, la numărul de telefon 0800826787 sau   DSVSA SATU – MARE  –  0261715956, 0760789016.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Aproape 11.000 de ordine de protecție

În primele 10 luni ale anului 2023, polițiștii din România au emis 10.994 de ordine de protecție provizorii, 4.539 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție de instanțele de judecată.