Image 1
Image 2

LUPTĂ ANTI-DISCRIMINARE

Un nou protest al urmașilor persecutați la 1940, în fața Prefecturii Satu Mare

Manifestările împotriva discriminării continuă la Satu Mare. Săptămâna viitoare, toți urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în anul 1940 sunt așteptați în fața Prefecturii, în semn de protest față de încălcarea drepturilor la plata indemnizațiilor prin Legea 154.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ing. Daniela Ciută, urmaș de român expulzat la 1940 și președinte al Asociației cu același nume de la Carei, îi îndeamnă pe toți membrii să se mobilizeze și să manifeste împotriva discriminării la care sunt supuși românii. Acesta le transmite să vină cu lumânări, ca semn al morții democrației în țara noastră.

 

 

După ce am organizat trei proteste, inclusiv în fața Guvernului de la București, am aflat că românii din România pot beneficia de drepturi egale cu minoritarii doar după consultări în cadrul coaliției!

Adică pentru ca noi, românii să beneficiem de Legea 154/2021 așa cum beneficiază minoritarii e nevoie de discuții politice.

 

 

Suma infimă prevăzută a fi acordată românilor “pune în pericol bugetul consolidat de stat” ni se tot spune de 3 ani încoace.

Primul ministru și grupul său de miniștri nu sunt în stare să asigure pentru români drepturi egale cu minoritarii așa că de Legea 154/2021 beneficiază doar minoritarii!

Deci legea pentru români a murit!

Putem pune cruce democrației și reinstalării discriminării!

 

 

Fiecare beneficiar al Legii 154/2021 dar și iubitorii de dreptate și democrație, să se deplaseze în fața prefecturii din județul de domiciliu pentru a protesta pașnic și a marca moartea democrației în România!

Ajunge cu bătaia de joc la adresa noastră!

 

 

Chiar dacă sunteți 2 persoane, mergeți cu demnitate în fața prefecturii care e reprezentarea Guvernului în teritoriu pentru a marca simbolic moartea democrației în România!

Urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 nu au drepturi egale cu minoritarii din România!”, a declarat ing. Daniela Ciută.

 

 

Doar românii nu au primit indemnizațiile care li se cuvin, iar minoritarii le primesc

 

 

Aceasta mai spune că an de an românii plătesc taxe și impozite, dar pentru urmașii românilor persecutați etnic la 1940 nu sunt fonduri, când vine vorba despre plata indemnizațiilor prevăzute prin legea 154 din 2021.

Președinta Asociației îi îndeamnă ferm, pe toți cei care se simt lezați în drepturile lor, să se mobilizeze și să scape de umilință și discriminare.

 

 

Suntem fiii și fiicele celor persecutați pe motive etnice și expulzați în 1940! Nu vom mai permite repetarea istoriei!

Sătmăreni, ne vedem luni, 12 februarie de la ora 13:00, în fața Prefecturii de pe strada Alexandru Ioan Cuza!

 

 

Solicităm mass-media de orice fel să conștientizeze ce se petrece, ce consecințe poate avea ignorarea protestelor urmașilor românilor persecutați etnic în 1940 și expulzați din casele lor, să le susțină acțiunile. Aici nu e vorba de politică ci de o crasă discriminare a unui grup de oameni care au avut doar de suferit pentru că au ales să îți păstreze identitatea națională”, a mai declarat ing. Daniela Ciută, urmaș de român expulzat în 1940.

 

Citește și:

Sute de urmași ai românilor expulzați la 1940 și-au cerut drepturile în fața Prefecturii

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with