Image 1
Image 2
Acasa

UN NOU PROTEST LA SATU MARE: A durat doar 15 minute

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Protestele spontane continuă în judeţul Satu Mare. După minivacanţă, o nouă instituţie şi-a încetat activitatea pentru doar 15 minute.

Astfel, conform unei informări primită de Informaţia Zilei, funcţionarii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Satu Mare au declanşat un protest spontan miercuri, 16 august 2023, între orele 11,00-11,15. Se precizează cu nu s-a afectat activitatea instituţiei.

În mai multe judeţe din ţară s-a iniţiat acest tip de manifestare de protest din cauza intenţiilor anunţate de guvernanţi de a desfiinţa instituţia sau a o comasa cu altele.

Această acţiune reprezintă o manifestare a temerilor angajaţilor cu privire la impactul acestei măsuri asupra sistemului de plăţi, asistenţă şi inspecţie socială.
Angajaţii reclamă faptul că au concedii neefectuate şi ore suplimentare acumulate şi neplătite.

Lista revendicărilor salariaţilor este:

• Iniţierea unui autentic dialog social pentru reorganizarea instituţiilor subordinate Ministerului Muncii înainte de adoptarea oricărui act normativ.
• Asigurarea menţinerii locurilor de muncă pentru angajaţii din instituţiile subordonate Ministerului Muncii, ocuparea posturilor vacante prin concurs şi evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp.
• Transmiterea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar către toţi actorii implicaţi, inclusiv sindicatele şi reprezentanţii salariaţilor, pentru a iniţia negocierile într-un cadru transparent.
• Încetarea defăimării activităţii şi existenţei AJPIS-urilor în faţa opiniei publice şi furnizarea unei informări adecvate cu privire la toate activităţile instituţiilor subordonate Ministerului Muncii.
• Alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităţilor şi oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituţiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice şi baze de date interconectate pentru implementarea digitalizării.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with