Image 1
Image 2

Jocurile Olimpice

Un schior maramureșean reprezintă România în Coreea de Sud

CSȘ Baia Sprie reprezintă cu cinste Maramureșul și țara la întrecerile sportive de iarnă. Ani la rând a dat campioni naționali și balcanici.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 19 ianuarie – 1 februarie, în Gangwon (Coreea de Sud), are loc a patra ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret.

Ștefan Gherghel, legitimat la CSȘ Baia Sprie, face parte din delegația României și va concura la schi fond.

La această ediție participă 1.900 de sportivi care vor evolua pe nouă arene sportive și se vor întrece la 15 sporturi, în cadrul a 81 de probe.

Competiția este destinată sportvilor cu vârste între 14 și 18 ani. Conform Comitetului Olimpic și Sportiv, România va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon cu 33 de sportivi care vor concura la nouă sporturi.

 

Ștefan Gherghel, în vârstă de 17 ani, originar din sat Plopiș, comuna Șișești este elev la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Este legitimat la CSȘ Baia Sprie, antrenat fiind de George Scurtu. Doar în palmaresul anului 2023 are cinci titluri naționale, titlul de vicecampion balcanic și un loc 10 la FIS Austria.

 

Ștefan Gherghel mai are două surori care practică sportul de performanță. După cum spune antrenorul George Scurtu: ”Sora lui, Delia, a cucerit un bronz balcanic și a fost vicecampioană națională la schi fond, campioană la biatlon. Este studentă acum. Cealaltă soră a lui Ștefan Gherghel, Ana, este și ea legitimată la CSȘ Baia Sprie. Este componentă a lotului național la schi fond, sport la care are un titlu de vicecampioană națională și este medaliată cu bronz balcanic la biatlon”.

V. Gherman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with