Image 1
Image 2

JUDO

Un turneu cu tradiție sâmbătă, 25 noiembrie, în Satu Mare

În data de 25 noiembrie 2023, de la ora 9:30, va începe cea de-a 26-a ediție a Cupei Unio Satu Mare la judo, eveniment devenit unul dintre cele mai vechi și apreciate turnee sportive din județul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Găzduită în sala de sport LPS “Ecaterina Both” de pe strada Ady Endre din municipiul Satu Mare, competiția dispune de 4 suprafețe de luptă (tatami), pregătindu-se să primească aproximativ 400 de sportivi din România, Ungaria și Polonia. Printre aceștia, aproximativ 100 de sportivi vor reprezenta cluburile de profil din județul Satu Mare.

 

Categoriile de lupte, atât pentru fete, cât și pentru băieți, vor acoperi diverse grupe de vârstă: U10, U12, U14 și U16. Un aspect notabil al Cupei Unio este faptul că reprezintă o rampă de lansare pentru mulți tineri judoka, fiind primul lor contact cu un turneu de asemenea amploare.

 

Înaintea startului competiției, cântarul oficial va avea loc vineri, 24 noiembrie, între orele 18:00 și 20:00, și sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 7:00 și 9:00. Mihaly Terely, președintele CS Unio și antrenor la CSM Olimpia – CS Unio Satu Mare, rememorează începuturile competiției: “Au trecut 33 de ani de când am organizat prima ediție, în 1990.  Era tot luna noiembrie și veneau la sala Unio peste 200 de sportivi din România. Atunci nu aveam tatami. Peste o prelată am tras linii cu vopsea roșie pentru a delimita zonele de luptă. Turneul ar fi putut să aibă peste 30 de ediții, dar în anii 90 nu s-a ținut 5 ani la rând, după care a venit și anul cu pandemia. Cupa Unio a fost și este în continuare primul turneu tare din carieră pentru mulți copii. Dacă organizăm de atâția ani și vine atâta lume, înseamnă că facem ceva bine.” Din echipa de antrenori CSM Olimpia – CS Unio mai fac parte Ramona Igna și Hajlak Jozsef.

 

Locuitorii din Satu Mare sunt invitați să asiste la lupte spectaculoase, cu intrarea liberă.

 

Organizatori precum Asociația Județeană de Karate Satu Mare, CS Unio Satu Mare, Primăria Satu Mare, CSM Olimpia Satu Mare și DJST Satu Mare au contribuit la succesul și continuitatea Cupei Unio, consolidând astfel tradiția și prestigiul acestei competiții.

 

CITEȘTE ȘI:

JUDO: Clasări pe podium pentru sportivii de la CSM-Unio Satu Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

SPORT

Elisabeta Lipă, nemulțumită

Într-o analiză a activității de performanță,  Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a declarat că anul 2023 a fost unul dezamăgitor pentru sportul din România.