Image 1
Image 2
Acasa

POLITICĂ

Ungureanu (USR) a sesizat ANI împotriva procurorului șef DNA

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, luni, la Agenția Națională de Integritate o sesizare care îl vizează pe șeful DNA Marius Voineag, se arată într-un comunicat USR.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Sursa citată susține că declarațiile de avere ale procurorului-șef al DNA ridică mari semne de întrebare care trebuie clarificate de ANI.

 

În declarația de avere, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi, domnul Voineag a declarat o petrecere de botez cu daruri de 500.000 de lei, asta înseamnă 100.000 de euro. Trebuie să vedem cine a dat darul și dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecție. Eu cred că, în această declarație de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante care trebuie oricum verificate foarte atent.

Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declarațiile lui nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declarație de avere impresionată și pentru un bugetar de lux”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit comunicatului.

 

 

 

Ungureanu a amintit că procurorul Marius Voineag a clasat un dosar de corupție care viza doi generali SRI, suspecți că ar fi semnat în fals niște achiziții în pandemie, care nu intraseră în patrimoniul Serviciului Român de Informații.

De ce ne ridică suspiciuni această declarație de avere? Pe lângă faptul că domnul Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareș Bogdan, este bizară activitatea domnului Voineag, de când a fost pus de Iohannis la șefia DNA. Domnul Voineag pare să acopere niște generali SRI, niște pești mari. Suspiciunea mea e că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă și niște generali SRI. Rog ANI să-și facă datoria”, a mai declarat Emanuel Ungureanu.

 

 

Deputatul USR a solicitat ANI să rezolve cât mai repede această sesizare.

 

 

CITEȘTE ȘI:Drulă, după ce Boghiu a fost pusă sub urmărire penală. ”Nu cedăm”

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS JUDEȚUL TIMIȘ

Descinderi masive pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri

Miercuri, 1 noiembrie 2023, forțele de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii Serviciului Teritorial Timișoara al D.I.I.C.O.T. au pus în aplicare un impresionant număr de 15 percheziții domiciliare în județul Timiș.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now