Image 1
Image 2

AJUTOR DE RĂZBOI

Ursula: UE va ajuta Ucraina “indiferent ce se întâmplă”

Un nou summit pentru discutarea sprijinului financiar pentru Ucraina este plănuit să aibă loc la începutul anului viitor, a declarat preşedintele Consiliului European Charles Michel vineri, 15 decembrie…
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… la sfârşitul reuniunii de două zile a liderilor UE, relatează Reuters şi AFP.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări că UE va lucra la o soluţie operaţională pentru finanţarea Ucrainei înainte de summitul de la începutul lui 2024. Liderii UE au votat joi seară declanşarea negocierilor de aderare cu Ucraina, dar nu au reuşit să ajungă la un acord pentru finanţarea nevoilor ţării aflate în război.

 

În problema negocierilor pe marginea războiului din Ucraina, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că mai mulţi lideri europeni au încercat în ultimele şase luni să negocieze cu Rusia asupra războiului din Ucraina fără implicarea Kievului în aceste discuţii, şi a promis că Rusia nu va negocia cu aceia care urmăresc înfrângerea ei pe câmpul de luptă în Ucraina, relatează agenţia EFE.

 

 

În Ucraina, un responsabil local a aruncat vineri mai multe grenade la o reuniune municipală în regiunea Transcarpatia, care au explodat şi au provocat rănirea a 26 de persoane, informează poliţia naţională, citată de AFP şi Reuters. Imaginile, făcute publice de autorităţi, arată un bărbat care intră într-o mică sală în care se află deja câteva persoane, aşezate. După o scurtă conversaţie, bărbatul a scos din buzunare şi a aruncat la sol mai multe grenade. Au urmat mai multe explozii şi ţipete, înainte ca înregistrarea să ia sfârşit.

 

Douăzeci şi şase de persoane au fost rănite, dintre care şase sunt în stare gravă, a precizat aceasta, adăugând că medicii încearcă să-l resusciteze pe autorul faptelor.
Autorităţile ucrainene nu au avansat până în prezent un mobil al acţiunii.

 

CITEȘTE ȘI:

Ursula von der Leyen: femeile în conducere, o prioritate europeană

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with