Image 1
Image 2

PROIECT DE ORDIN

Vârsta maximă a vacilor pentru care se poate solicita SCVZ este 10 ani

Vârsta maximă a vacilor pentru care se poate solicita SCVZ este 10 ani, conform unui proiect de ordin MADR
În această perioadă în care nu se preiau, potrivitit cutumelor, de la fermieri cererile unice de plată pentru anul 2024, specialiştii din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale  MADR,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

….. reconsideră unele prevederi din procedurile existente, stabilesc şi o serie de reguli menite a proteja interesele fermierilor, dar şi cele ale Uniunii Europene – UE.

 

 

După cum titrează publicaţia Agroinfo într-un material publicat recent, vârsta vacilor pentru lapte înscrise anul acesta la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru plata subvenției europene, sprijin cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, nu trebuie să depășească 10 ani, conform unui proiect de Ordin MADR, publicat pe site-ul ministerului.

 

 

“Art. 106. – SCVZ pentru vacile de lapte, prevăzut la art. 98 lit. e), se solicită de către fermierii activi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: a) solicită SCVZ pentru un efectiv cuprins între 10 şi 250 de capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia celor din unităţile administrativ-teritoriale din zona montană prevăzute în PS 2023-2027, pentru care se solicită SCVZ pentru un efectiv cuprins între 5 şi 250 de capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar, care nu au beneficiat de intervenția prevăzută la art.105, în anii anteriori, în exploataţii cu cod ANSVSA; b) vacile de lapte din exploataţia cu cod ANSVSA pentru care beneficiarul solicită SCVZ îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

 

(i) să aibă vârsta de maximum 10 ani la data-limită de depunere a cererii de plată
(ii) să fie înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară; (iii) să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 4 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionată(e) în cerere; (iv) efectivul de animale pentru care se solicită SCVZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în BND la data depunerii cererii de plată, dar nu mai târziu de prima zi a perioadei de reţinere; c) dețin documente specifice formei de organizare care atestă livrarea și valorificarea laptelui; d) solicitanţii cu un efectiv mai mare de 250 de capete vaci de lapte beneficiază de SCVZ calculat la nivelul a maximum 250 de capete vaci de lapte.

Art. 107. – Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 4 luni, prevăzută la art. 106 lit. b) pct. (iii), au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în/din exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.”

 

CITEȘTE ȘI:

 

În orașul Satu Mare sunt 48 de cai, 57 de măgari, 708 vaci, 2.638 de oi, 173 de capre și 2.440 de porci

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS AȘTEPTAREA A LUAT SFÂRȘIT

Trei sesiuni de finanţare au fost deschise de AFIR

După aşteptări îndelungi, iată că tinerii care doresc să continue în nume propriu o afacere de familie în domeniul agricol, mau chiar doresc să înceapă o asemenea afacere ca şef de fermă/explotaţie, au parte de veste bună.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now