Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

VERIFICĂRI ÎN SECTORUL AGRICOL

Verificări din partea Prefecturii Satu Mare la sediul instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii

Postare ( Sablon)
Verificări din partea Prefecturii Satu Mare la sediul instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii
Postare ( Sablon)
Prefectul Radu Roca, alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu, a avut luni, 18 martie, o serie de întâlniri cu directorii și lucrătorii din cadrul instituțiilor din domeniul agriculturii, în cadrul unor vizite inopinate și de informare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scopul este de a verifica și de a pregăti pentru toți agricultorii buna derulare a campaniilor specifice de primăvară. Au avut loc întâlniri la sediul Oficiului Județean de Zootehnie, a Oficiului Județean de Studii Pedologice si Agrochimice, Direcției pentru Agricultură Județene dar și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Satu Mare.

 

Direcția pentru Agricultură Satu Mare derulează în acest moment programele instituite de HG 150/2024, OUG 13/2024 și OUG 14/2024 respectiv ajutoare de minimis pentru susținerea producției de cartofi în anul anul 2024 (termen de depunere a documentelor 20 mai 2024) și scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite de agricultori în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei în anul 2023 respectiv pentru cultivatorii de tomate în spații protejate (termen de depunere a documentelor 10 mai 2024), usturoi (termen de depunere a documentelor 19 aprilie 2024 și pentru apicultori (termen de depunere a documentelor 11 aprilie 2024).

 

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Satu Mare pregătește campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2024 care va demara în cel mai scurt timp, după aprobarea calendarului prin ordin al ministrului agriculturii. A fost realizată informarea tuturor primăriilor privind eliberarea și modalitatea de transmitere către APIA a adeverințelor, fără a mai implica fermierii în acest demers, conform înscrisurilor din registrele agricole de la nivelul UAT.

 

 

”Doresc să mă asigur că lucrurile funcționează bine și suntem pregătiți pentru a gestiona aceste campanii, care sunt foarte importante pentru agricultorii noștri. Încercăm să simplificăm mecanismele, pentru a nu pune oamenii inutil pe drumuri.
Solicit tuturor lucrătorilor din instituțiile Ministerului Agriculturii, servicii deconcentrate la nivelul județului Satu Mare implicare maximă și susținere a fiecărui agricultor, pentru ca acesta să cunoască drepturile și să poată beneficia de fondurile necesare pentru derularea activității lor, extrem de importantă pentru securitatea alimentară a fiecarui cetățean al acestei țări” – a declarat prefectul Radu Roca.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

MIZERIE ÎN SOMEŞ

Se va rezolva problema deşeurilor

Problema deşeurilor de pe râul Someş a fost semnalată de multe ori chiar şi de către vecinii noştri din Ungaria. Ideal ar fi să nu se mai arunce deşeuri în acest râu, dar dincolo de educaţie s-a pornit un proiect amplu princare se vor colecta deşeurile.