Image 1
Image 2

SCHENGEN

Victor Negrescu, victorie în Parlamentul European

Europarlamentarul PSD,  Victorie Negrescu anunță o victorie în Parlamentul European.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Europarlamentarul social democrat a inițiat un raport care prevede că veto-urile exercitate în cadrul Consiliului UE trebuie justificate din punct de vedere legal.

 

Victorie importantă în Parlamentul European. Legislativul european susține raportul pe care l-am inițiat și coordonat prin care veto-urile exercitate în cadrul Consiliului UE trebuie justificate din punct de vedere legal, precum şi posibilitatea ca Parlamentul European să atace la Curtea de Justiție a UE încălcările principiului cooperării loiale și voturile care contravin prevederile tratatelor și încalcă drepturile europene.” a transmis Victor Negrescu printr-o postare pe o platformă de socializare.

 

 

Raportul europarlamentarului român a primit 389 voturi pentru din 628 înregistrate.

Raportul meu arată sprijinul consistent al Parlamentului European pentru aderarea României la spațiul Schengen, întrucât în cadrul raportului solicităm explicit aderarea țării noastre la zona de liberă circulație, iar, prin elementele juridice prevăzute, punem presiune pe Austria și Olanda, în eventualitatea unui nou vot sau chiar al unui nou veto nejustificat.” a adăugat Victor Negrescu.

 

 

 

În intervenția avută în plenul Parlamentului European, europarlamentarul român a subliniat că România merită în Schengen.

 

 

 

Un discurs  dur pe tema aderării României la Schengen a avut și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Înțelegeți odată ca suntem afectati economic grav, peste 1.5% din PIB-ul tarii mele se pierde, iar extremismul ia amploare in una dintre cele mai tolerante tari europene.

Doamnelor și domnilor, cred sincer ca Uniunea Europeană are tot interesul ca românii să se se simtă cetăteni europeni pe deplin respectati si mai ales să nu-si schimbe atitudinea fată de constructia europeană. Tocmai de aceea Românii asteaptă ca toate statele UE să facă presiuni asupra Austriei pentru a accepta integrarea cu drepturi depline în Spațiul Schenghen a României, aerian, terestru, feroviar, fluvial-maritim. Nu ca pe o favoare! Este dreptul nostru.” a spus Rareș Bogdan în plenul Parlamentului European.

 

CITEȘTE ȘI:

Criză la frontierele Schengen: Europa se blindează în fața amenințărilor teroriste

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with