Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

VIDEO: Iarna s-a întors în Maramureș. Ninge în munții Rodnei la Borșa

VIDEO: Iarna s-a întors în Maramureș. Ninge în munții Rodnei la Borșa
Schimbăm iar anotimpul la mijlocul lunii aprilie. Până ieri am avut, în mare parte din ţară, vreme autentică de vară. Brusc, pare că vine toamna, cu ploi, vijelii şi temperaturi sub cele normale pentru mijlocul primăverii. La munte, au revenit ninsorile. Ninge ca în povești, în munții Rodnei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

La stația meteo Iezer din Pietrosul Rodnei temperatura a scăzut până la -2 grade Celsius iar ninsorile au revenit. S-a depus și un strat proaspăt de zăpadă de câțiva centimetri.

 

Iar meteorologii nu au vești bune nici zilele următoare. S-a emis astăzi dimineaţă, o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă până în această după-amiază, la ora 15.00.

 

În mai multe judeţe din Banat, sudul Crișanei, Transilvania, dar și în zonele montane, specialiştii au anunțat ploi torenţiale şi vânt puternic, izolat vijelii și grindină. De asemenea, o informare meteo de fenomene extreme este valabilă până joi seară.

 

ANM anunță perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

 

Miercuri, vântul va avea local și temporar intensificări, cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

 

Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with