Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

VITAMINA D

Vitamina D: “Vitamina Soarelui” și rolul ei în combaterea cancerului

Vitamina D: “Vitamina Soarelui” și rolul ei în combaterea cancerului
Un studiu recent evidențiază rolul vital al vitaminei D în creșterea eficacității imunoterapiei și în rezistența la cancer, prin favorizarea unei bacterii benefice în intestin.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un studiu recent arată că vitamina D ar putea juca un rol esențial în lupta împotriva cancerului, conform publicației Science. Cercetări efectuate la Institutul Francis Crick din Londra, Institutul Național de Cancer din SUA și Universitatea din Aalborg au relevat că șoarecii alimentați cu o dietă bogată în vitamina D au prezentat o rezistență îmbunătățită împotriva tumorilor și o reacție mai eficientă la tratamentele de imunoterapie. O componentă cheie a acestui efect este acțiunea vitaminei D asupra intestinului, unde stimulează creșterea bacteriei benefice Bacteroides fragilis, care, la rândul său, fortifică sistemul imunitar al șoarecilor, crescând rezistența lor la cancer. Deși studiile anterioare au indicat o posibilă legătură între deficitul de vitamina D și un risc crescut de cancer la oameni, aceste descoperiri oferă noi perspective asupra modului în care vitamina D ar putea influența pozitiv răspunsul la tratamentele de imunoterapie prin reglarea microbiomului intestinal. Mai sunt necesare studii suplimentare pentru a determina aplicabilitatea acestor rezultate în tratamentul cancerului la om.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REMEDII NATURISTE

Ceaiuri care ne scapă de febră

Dacă febra nu cedează ușor, înfășoară-te într-un cearșaf umezit cu apă rece, 10 – 15 minute s-au intră în cada cu apă, având grijă ca apa să aibă temperatura mai mică cu 2 – 3 grade decât cea a corpului tău.