Image 1
Image 2

INCENDII

Zeci de intervenții ale pompierilor sătmăreni

ISU Satu Mare anunță în 1 ianuarie 2024 că gestionarea optimă a situațiilor de urgență precum și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor ISU SOMEȘ Satu Mare, în ultimele 24 de ore.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, pompierii sătmăreni au desfășurat până la această oră 31 de misiuni dintre care 26 pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 3 pentru stingerea de incendii și 2 asigurări de zonă.

 

Duminică, 31.12.2023, în jurul orei 12:30, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit la stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Sătmărel.

 

La sosirea echipajelor militare la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție.
Pentru lichidarea acestuia s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind solicitată în sprijin încă o autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă.

 

În urma incendiului au ars aproximativ 70 m² cu bunurile aferente în interiorul locuinței.

 

Luni, 01.01.2024, în jurul orei 05:30, Detașamentul de Pompieri Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la un autoturism staționat în curtea unei gospodării din localitatea Pomi.

Ca forță de sprijin a fost solicitat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pomi.

 

La locul evenimentului s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și 14 cadre militare, reușindu-se astfel lichidarea incendiului înaintea propagării acestuia la casa de locuit aflată în imediata apropiere.

 

Cauza probabilă de producere a incendiului, în ambele misiuni, a fost scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

 

Totodată în perioada 31.12.2023-01.01.2023, s-au desfăşurat 3 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. S-au aplicat 7 avertismente și 3 amenzi contravenționale.

 

În contextul continuării zilelor de sărbătoare, pentru siguranța dumneavoastră vă recomandăm :
– Deconectarea instalațiilor ornamentale de la surse de electricitate atunci când părăsiți locuința;
– Să nu amplasaţi materiale combustibile sau inflamabile în apropierea surselor de căldură;
– Nu lăsaţi sobele cu focul aprins atunci când părăsiţi locuinţa sau înainte de culcare;
– Decuplaţi aparatele electrice de încălzire şi ornamentele electrice la plecarea din locuinţă sau înainte de a adormi.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

 

CITEȘTE ȘI: La Satu Mare a ajuns sistemul informatic de monitorizare electronică

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with