Image 1
Image 2

DREPTURILE OMULUI

180 de Ani de la Eliberarea Ţiganilor: Inițiativă Istorică a lui Mihail Sturdza din 1844″

Pe 31 ianuarie 1844, Adunarea Obștească a Moldovei, sub conducerea domnitorului Mihail Sturdza, a adoptat o lege istorică privind eliberarea țiganilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe 31 ianuarie 1844, Adunarea Obștească a Moldovei, sub conducerea domnitorului Mihail Sturdza, a adoptat o lege istorică privind eliberarea țiganilor aflați sub jurisdicția Bisericii și a așezămintelor monastice. Această lege reprezintă un moment semnificativ în istoria Moldovei, marcând un pas important spre abolirea sclaviei și promovarea drepturilor umane. Această mișcare legislativă a reflectat schimbările sociale și politice din acea perioadă și a fost un precursor al altor reforme progresiste din regiune.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS MIZERIE PE STRĂZI

Morman de crengi lăsat cu zilele pe strada Trandafirilor

A trecut mai bine de o săptămână de când pe strada Trandafirilor din municipiul Satu Mare zace la marginea drumului o grămadă de crengi și frunze uitate de lucrătorii care întrețin curățenia străzilor.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now