Image 1
Image 2

IFPLUSJOCURI

255 de jetoane de poker pe un singur deget – nou record mondial

Un bărbat din Italia a intrat în Guinness World Records după ce a ținut nu mai puțin de 255 de jetoane de poker pe un singur deget în același timp. Rocco Mercurio a doborât recordul mondial și numele său apare deja în celebra Carte a Recordurilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acțiunea s-a petrecut în Reggio Calabria din Italia, iar clipul cu momentul doborârii recordului a fost publicat pe rețelele de socializare de Guinness World Records. Clipul îl arată pe Rocco Mercurio în timp ce așază jetoanele pe o masă, iar apoi le ridică simultan cu mare atenție.

 

În momentul în care și-a dat seama că a doborât recordul mondial, bărbatul a aruncat jetoanele și a erupt în urale de fericire. Clipul de pe Instagram a adunat nu mai puțin de 41 de mii de like-uri și multe mesaje de felicitare pentru italian. De asemenea, a strâns peste 5.3 milioane de vizualizări.

 

Cifrele mari făcute de acest clip vin să confirme interesul tot mai mare pentru poker. De când oamenii pot să joace și pe Internet, popularitatea jocului a crescut enorm având în vedere că totul a devenit mult mai facil. La fel de mult au contribuit și dezvoltările tehnologice care au făcut ca jocul de poker să fie disponibil și pe mobil, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

 

Alte recorduri mondiale din lumea pokerului

 

În Guinness World Records sunt trecute și alte recorduri mondiale care vizează pokerul. Spre exemplu, cel mai lung turneu de poker fără întrerupere a durat 48 de ore, 55 de minute și 58.5 secunde și a fost organizat de Asian Poker Tour și Resorts World Manila Iron Man Poker Challenge din Filipine. A fost organizat între 13 și 15 decembrie 2013, iar fondul total de premiere a fost de 71.400 de dolari. Câștigător a fost americanul Damon Shulenberger, care a plecat acasă cu 18.240 de dolari.

 

În 2023 a fost stabilită cea mai lungă serie petrecută pe o platformă online fără întrerupere. Spaniolul Sergio Garcia a jucat texas holdem poker 49 de ore neîntrerupt, între 29 iunie și 1 iulie 2023. El a afirmat că a vrut să-și demonstreze pasiunea pentru poker prin acest record.

 

Tot la capitolul recorduri din pokerul online, americanul Randy Lew a intrat în Cartea Recordurilor după ce a jucat cele mai multe mâini într-un interval de 8 ore: 14.548. S-a întâmplat în Vancouver, Canada, pe 4 mai 2012. După cele opt ore, el avea un profit de 20 de dolari.

 

Istoria Guinness World Records

 

Povestea Guinness World Records a început în 1955 sub forma unei reviste în care erau trecute anual recorduri mondiale și realizări impresionante ale oamenilor din toată lumea. Prima ediție, lansată la Londra înaintea Crăciunului din 1955, a avut vânzări impresionante, motiv pentru care în anul următor a fost lansată la nivel internațional. A fost publicată în 100 de țări și 23 de limbi. În baza de date a Guinness World Records sunt peste 53 de mii de recorduri.

 

Ideea de a înființa Guinness World Records i-a venit lui Sir Hugh Beaver, cel care în acea perioadă conducea fabrica de bere Guinness. Pe 10 noiembrie 1951, acesta a mers la o vânătoare, unde a avut o discuție în contradictoriu cu privire la rapiditatea unui joc. El și-a dat seama că mai există numeroase teme clare care nu sunt clarificate și astfel i-a venit ideea de a înființa o revistă în care să fie publicate toate. În 1954 a fost publicată o carte a recordurilor, iar un an mai târziu revista a fost scoasă la vânzare.

 

Guinness World Records a fost vândută de la înființare în peste 100 de milioane de exemplare în 100 de țări. Popularitatea brandului este atât de mare încât în 1975 a apărut și un joc de societate cu numele “The Guinness Game of World Records”. În acest joc, participanții trebuiau să stabilească recorduri la aruncat zaruri, aranjarea pieselor de plastic și așa mai departe. Pe măsură ce anii au trecut, a apărut și un joc video cu numele “Guinness World Records: The Videogame” (2008). Iar în 2012 s-a discutat că Warner Bros va realiza un film inspirat din această poveste.

 

CITEȘTE ȘI: Sătmăreanul Gheorghe Turturean are nevoie de sânge

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with