Image 1
Image 2
Acasa

SFATURI UTILE

Top 7 Flori care se mențin vii și proaspete în vază

Îngrijirea corespunzătoare a acestor 7 tipuri de flori în vază poate aduce un strop de natură și culoare în casa dvs. pentru o perioadă îndelungată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alegerea florilor potrivite pentru a fi puse în vază poate aduce frumusețe și prospețime în casă timp de câteva săptămâni. Iată 7 flori care se pot menține proaspete și vii în vază, precum și câteva sfaturi despre cum să le îngrijești corect:

 

 

Trandafiri: Aceste flori elegante sunt renumite pentru durata lor lungă de viață în vază. Tăiați-le tulpinile în diagonală pentru a permite o mai bună absorbție a apei și îndepărtați frunzele care ar putea intra în contact cu apa.

 

Crinii: Crinii sunt flori impresionante care pot rezista o perioadă îndelungată într-o vază. Asigurați-vă că apa în vază este mereu curată și înlocuiți-o la fiecare câteva zile. Tăiați tulpinile sub un unghi pentru a facilita absorbția apei.

 

Lalelele: Aceste flori delicate pot trăi mult timp într-o vază. Evitați să umpleți vaza cu apă prea mult, deoarece bulbii lalelelor pot fi sensibili la umezeală excesivă.

 

Orhidee Phalaenopsis: Orhideele sunt cunoscute pentru frumusețea lor exotică și pot rezista în vază timp de câteva săptămâni. Plasați orhideea într-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui, și udați-o moderat.

 

Garoafele: Aceste flori cu miros dulce pot rezista mult timp într-o vază. Îndepărtați frunzele care ar putea intra în contact cu apa și tăiați-le tulpinile la un unghi sub apă pentru a evita formarea bulelor de aer în tulpină.

 

Irisii: Irisii aduc o notă vibrantă și sofisticată în vază. Schimbați apa la fiecare câteva zile și tăiați tulpinile în diagonală sub apă pentru a preveni uscarea lor prematură.

 

Ghelozia (Zinnia): Aceste flori viu colorate sunt rezistente și pot rezista într-o vază timp de mai multe săptămâni. Tăiați-le regulat pentru a încuraja înflorirea continuă și asigurați-vă că apa din vază nu conține prea multe bacterii.

 

 

Sfaturi generale pentru îngrijirea florilor în vază:

Schimbarea apei: Înlocuiți apa din vază la fiecare câteva zile pentru a preveni creșterea bacteriilor și a microorganismelor care pot afecta longevitatea florilor.

 

 

Tăierea tulpinilor: Tăiați tulpinile în diagonală sub apă cu un cuțit ascuțit pentru a permite o mai bună absorbție a apei.
Evitarea frunzelor în apă: Eliminați frunzele care ar putea intra în contact cu apa, deoarece acestea pot degrada calitatea apei și pot promova dezvoltarea bacteriilor.
Locul potrivit: Plasați vaza într-un loc răcoros și ferit de expunerea directă la soare pentru a prelungi viața florilor.
Îngrijirea corespunzătoare a acestor 7 tipuri de flori în vază poate aduce un strop de natură și culoare în casa dvs. pentru o perioadă îndelungată.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

EXPOZIȚIE LA MUZEU

Cactuşi şi plante ornamentale la Muzeul de Artă

Muzeul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia colecţionarilor de cactuşi “AZTEKIUM ” Satu Mare organizează expoziţia “Cactuşi şi plante ornamentale” care se va desfăşura în perioada 20-23 septembrie 2018, în curtea Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare – P-ţa Libertăţii nr 21.