Image 1
Image 2

PRODUCȚIE DE LEGUME

Se pregăteşte plantatul cartofilor timpurii în câmp, cu protecţie de folie

Se pregăteşte plantatul cartofilor timpurii în câmp,  cu protecţie de folie
Fiecare zi trecută din luna februarie ne duce tot mai aproape de venirea primăverii adevărate, nu a celei pe care acum o trăim, cu valori termice mult peste mediile multianuale, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. dar care sigur pot produce daune însemnate mai ales în pomicultură, dacă se vor semnala îngheţuri pe vreme de noapte.

 

 

Aşa cum am aflat de la legumicultorul Dan Negrea, în paralel cu efectuarea lucrărilor menite a pregăti solariile încălzite pentru plantarea răsadurilor de de roşii, ardei, vinete pentru producţia de legume extrasezon în spaţii protejate, în solarii/sere este multă muncă. Se recoltează salata căpăţână, care ajunge pe piaţă la 3,5 lei bucata, ceapa verde la 2-2,5 lei legătura, iar spanacul în funcţie de calitate, se comercializează la preţuri cuprinse între 10 şi 15 lei kilogramul. Ridichile de lună mai întârzie, dar legumicultorii consacraţi au o serie de priorităţi ale momentului, fără teama de a şoma.

 

În această perioadă, spunea interlocutorul nostru, se pregăteşte terenul pentru plantarea cartofilor timpurii, direct în câmp. Pentru a evita confuziile sau neînţelegerile, cartofii se vor planta la sfârşitul acestei săptămâni şi începutul săptămânii viitoare, vremea fiind anunţată cu valori termice pozitive. Plantarea cartofilor va fi urmată de acoperirea lor cu folie microporoasă, care în funcţie de grosime asigură o protecţie între 3 şi 5 grade Celsius împotriva îngheţului. Se cuvine subliniat faptul că, protecţia cea mai necesară pentru cartofii timpurii care se plantează, este îndreptată împotriva temperaturilor scăzute care, de regullă se resimt în luna martie, chiar şi la început de lună aprilie.

 

Având în vedere cele consemnate, legumicultorul Dan Negrea vă asigură că ceea ce găsiţi acum pe rafturile unor magazine specializate în comercializarea legumelor şi a fructelor, chiar şi în supermarketuri sub numele de cartofi noi, nu sunt din producţie autohtonă, fiind aduşi de te miri de unde, din zone unde clima permite dezvoltarea acestei culturi în miez de iarnă.

 

CITEȘTE ȘI:

 

33,69 milioane euro pentru sprijinirea micilor producători de legume

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with