Image 1
Image 2

Fructe de mare cu spaghete sau tăiţei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 500 g fructe de mare (congelate),

– 500 g de spaghete sau taitei,

– 5-6 linguri de ulei (preferabil ulei de masline),

– 4 catei de usturoi,

– o lindurita de chili maruntit,

– 6-8 bucati de rosii ornamentale sau rosii mici,

– o legatura de frunze de patrunjei maruntite,

– o lamaie,

– sare si piper, eventual un varf de cutit de nucsoara razuita.

Mod de preparare:

Punem la fiert apa in doua vase cu apa: una pentru spaghete, iar in cealalta, cand apa clocoteste, fructele de mare se oparesc timp de circa 2-3 minute. Intr-o tigaie, usturoiul pisat se caleste foarte putin in ulei de masline, se apauga chili si fructele de mare si se calesc toate impreuna inca 2-3 minute. Se mai adauga rosiile bucatite si patrunjeii si se prajesc pana cand componentele se inmoaie putin si lasa un sos. Se condimeteaza si se amesteca totul cu spaghetele fierte si strecurate. Se serveste cu felii de lamaie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.