Image 1
Image 2
Acasa

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ador rețeta! Din atât de multe motive o ador: îmi place fasolea roșie, e o rețetă rapidă la multicooker, e o rețetă sățioasă, ador gustul ei dulceag, merge mâncată fără pâine, e dulce, dar e și iute. E numa’ bună de încercat!

 

Ingrediente:

– 500 g de fasole boabe,

– 4-5 linguri de ulei,

– 3 linguri de faina,

– o lingurita de chili macinat,

– 3-4 frunze de foi de dafin,

– o crenguta de cimbru,

– sare, piper, boia de ardei, baza pentru mancaruri, dupa gust.

Mod de preparare:

Fasolea, cu frunzele de dafin, se fierbe in apa usor sarata si se strecoara, dar zeama nu se arunca. Intr-un vas mai incapator se prepara un rantas, la care, la final se adauga lingurita de chili, apoi si fasolea fiarta, crenguta de cimbru, condimentele, se amesteca si se stinge cu zeama in care a fost fiarta fasolea. Se mai pot adauga si 2-3 linguri de smantana, dar nu in mod obligatoriu. Se mai fierbe putin, apoi se serveste calda, fie ca mancare de sine statatoare, fie ca garnitura la carnuri prajite.

 

Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și fibre. Poate fi folosită și în salate, sau ca garnitură de sine stătătoare. Sper că v-am convins să încercați rețeta!

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.