Image 1
Image 2

Budincă de dovlecei la cuptor

Budincă de dovlecei la cuptor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Budincă de dovlecei la cuptor

Ieftină, gustoasă şi uşor de preparat!

Ingrediente pentru 4 portii:

– 4-5 dovlecei mijlocii
– 1 lingură făină
– 100 g. smântână
– 200 g. şuncă presată
– 200 g. telemea de oaie
– 2 ouă
– 1 legatură ceapă verde
– 1 legatură de mărar
– sare, piper
– 20 g. unt
– 1 lingură pesmet

Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă câteva clocote, doar cât sa se inmoaie puţin. Se scurg şi când s-au răcit puţin se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă făina şi se amestecă bine, după care pe rând  smântâna, şunca, tăiata cubuleţe, brânza rasă, ceapa verde, tăiată inele şi mărarul tocat mărunt.

Se bat ouăle şi se adaugă la compoziţie, se sărează, piperează şi se rastoarnă într-un vas termorezistent (un vas de jena) uns cu unt şi tapetat cu pesmet.Dacă compoziţia vi se pare prea apoasă, adaugati-i o lingură de pesmet inainte de a o da la cuptor 😉

Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute:
Se taie în bucăţi de 4-5 cm. şi se serveşte cu roşii si ardei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.