Image 1
Image 2
Acasa
Mâncare de cartofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mâncare de cartofi
Mâncare de cartofi

(de post sau pentru vegetarieni)

Ingrediente

1 morcov de mărime medie sau mare;
o felie de ţelină;
o ceapă mare;
5 carofi mari;
pătrunjel;
leuştean;
o roşie (pentru decor);
condimente (sare, piper, boia).

    Mod de preparare

Toate legumele se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi se călesc împreună. Apoi, se daugă în cratiţă şi cartofii şi se călesc foarte puţin.

Se adaugă apă, astfel încât să fie acoperite toate legumele, iar apoi se adaugă condimentele după gust. Lăsăm să fiarbă fără capac, până când scade apa. După ce s-au fiert cartofii, dăm cu telul de cartofi piure, dar nu mai mult de două ori.

La final se poate adăuga verdeaţă, după gust, sau se poate orna cu câteva felii de roşii.

Acest fel de mâncare este recomandat în zilele de post, ori celor vegetarieni, fiind foarte gustos şi săţios.
 Poftă bună!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.