Image 1
Image 2
Mâncare de cartofi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mâncare de cartofi
Mâncare de cartofi

(de post sau pentru vegetarieni)

Ingrediente

1 morcov de mărime medie sau mare;
o felie de ţelină;
o ceapă mare;
5 carofi mari;
pătrunjel;
leuştean;
o roşie (pentru decor);
condimente (sare, piper, boia).

    Mod de preparare

Toate legumele se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi se călesc împreună. Apoi, se daugă în cratiţă şi cartofii şi se călesc foarte puţin.

Se adaugă apă, astfel încât să fie acoperite toate legumele, iar apoi se adaugă condimentele după gust. Lăsăm să fiarbă fără capac, până când scade apa. După ce s-au fiert cartofii, dăm cu telul de cartofi piure, dar nu mai mult de două ori.

La final se poate adăuga verdeaţă, după gust, sau se poate orna cu câteva felii de roşii.

Acest fel de mâncare este recomandat în zilele de post, ori celor vegetarieni, fiind foarte gustos şi săţios.
 Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Pască cu smântână fără aluat

Pască cu smântână fără aluat

Varianta fără aluat, care folosește biscuiți ca bază, oferă o alternativă mai rapidă și mai ușor de făcut, menținând totodată elementele esențiale ale gustului specific de pască. Această adaptare este un exemplu de cum tradițiile pot fi reinterpretate pentru a se potrivi cu stilurile de viață moderne.