Asculta acest articol
Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.
Mod de pregătire: se coc vinetele şi încă fierbinţi se curăţă punându-se apoi pe un blat de lemn înclinat să se scurgă.Se toacă (cu tocător de lemn) şi se adaugă ouăle bătute cu făină, brânza, sarea, piperul şi ceapa călită în prealabil. Se amestecă, omogenizându-se bine şi din pasta obţinută să ia cu lingura şi se prăjesc în ulei încins la foc iute, pe ambele părţi Se aşează pe un platou, decorat cu frunze de salată şi caşcaval ras deasupra. Se servesc fierbinţi sau reci.
Poftă bună!
Fii primul care comentează