Image 1
Image 2

DE SEZON

Chifteluţe de vinete

chiftelute de vinete
Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimente şi cantităţile pentru 6 porţii: 800 grame vinete, 100 grame brânză, 50 gr. caşcaval, 2 ouă, 50 gr. făină, 100 gr. ceapă, 200 ml. ulei, 50 gr. salată verde, 10 gr. piper, un vârf cuţit de piper.

Mod de pregătire: se coc vinetele şi încă fierbinţi se curăţă  punându-se apoi pe un blat de lemn înclinat să se scurgă.Se toacă (cu tocător de lemn) şi se adaugă ouăle bătute cu făină, brânza, sarea, piperul şi ceapa călită în prealabil. Se amestecă, omogenizându-se bine şi din pasta obţinută să ia cu lingura şi se prăjesc în ulei încins la foc iute, pe ambele părţi Se aşează pe un platou, decorat cu frunze de salată şi caşcaval ras deasupra. Se servesc fierbinţi sau reci.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.