Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

600 grame de ciuperci,

1 gr. piper,

30 gr. mărar,

100 ml lei,

20 gr. sare,

zeamă de lămâie

Mod de pregătire: se spală ciupercile în mai multe ape. Se fierb în apă (2 ceşti) cu sare. Când s-au înmuiat se scot şi se strecoară. Separat, în salatieră se prepară sosul compus din: ulei, zeamă de lămâie, piper, sare, mărarul tocat şi zeama de ciuperci (atât cât e nevoie). Se taie ciupercile fideluţă şi se amestecă împreună cu sosul respectiv.

 

Poftă bună!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.