Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Dovlecei umpluți cu piept de pui și orez

dovlecei umpluti
Dovlecei umpluți cu piept de pui și orez, coapți cu roșii și busuioc, apoi gratinați cu cașcaval. O mâncare delicioasă și sățioasă, ideală pentru orice ocazie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dovlecei umpluți cu piept de pui și orez
Dovlecei umpluți cu piept de pui și orez

 

 

Această rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și orez este o delicatesă sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă. Ingrediente precum dovlecei, piept de pui, orez, roșii, cașcaval și smântână se combină armonios pentru a crea o mâncare plină de gust și culoare. Dovleceii sunt pregătiți și umpluți cu o pastă de carne și orez, apoi coapți la cuptor cu roșii și busuioc, finalizându-se cu un strat de cașcaval topit. Serviți cu smântână pentru o experiență culinară de neuitat.

 

 

Ingrediente necesare:

6 dovlecei
800 g piept de pui
Sare și piper, după gust
1 legătură pătrunjel
Busuioc, după gust
1 ou
100 g orez
500 g roșii
100 g cașcaval
3-4 linguri ulei
1 legătură ceapă verde
50 g smântână

 

 

Instrucțiuni de preparare:

Pregătirea dovleceilor: Spălați și curățați dovleceii, tăiați-i pe jumătate și scoateți-le miezul. Stropiți-i cu lămâie și presărați sare pentru a preveni schimbarea culorii.
Prepararea umpluturii: Mărunțiți pieptul de pui și amestecați-l cu sare, piper, ceapă verde călită, pătrunjel și busuioc tocat, și orezul spălat. Combinați totul într-un bol și adăugați un ou, amestecând până la obținerea unei paste omogene.
Umplerea dovleceilor: Umpleți dovleceii cu amestecul de carne și așezați-i într-un vas de iena uns cu ulei, adăugați apă și sare, și fierbeți la foc mediu.
Coacerea: După fierbere, adăugați roșiile pasate și busuioc, și coaceți în cuptor. Spre final, adăugați cașcavalul ras pe deasupra și lăsați în cuptor până se topește.
Servire: Se servesc dovleceii umpluți fierbinți, acompaniați de smântână pentru un plus de savoare.

Această rețetă transformă simplii dovlecei într-o mâncare delicioasă și sățioasă, perfectă pentru o cină în familie sau un prânz special.

 

 

 

Citește și:

 

Fasole verde scăzută

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

Tocană de iepure în sos Salmí

Tocană de iepure în sos Salmí

În Evul Mediu, nobilii vânau iepuri și alte animale sălbatice, iar prepararea lor în sosuri elaborate era o modalitate de a demonstra rafinamentul culinar. Termenul „salmí” a apărut în secolul al XVII-lea în Franța, referindu-se la preparatele din carne de vânat gătite cu ficatul și un sos dens, tehnica fiind adoptată și adaptată în bucătăria italiană.