Image 1
Image 2

Reţetă de la cititori: rulouri cu orez

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un aperitiv de nota 10 pe care îl puteti încerca si voi! Reţeta este primită de la Maria Varga căreia îi mulţumim!

Se căleşte o ceapă şi un morcov în ulei şi apă, apoi se adaugă 1 litru de bulion (poate să fie şi 750 gr.bulion şi 250 gr.apă). Se condimentează cu sare, piper, busuioc, un pic de zahăr dacă este nevoie. Se mai lasă un pic la fiert şi apoi se pun 200 gr.de orez bine spălat. Se fierbe la foc mic până ce orezul este gata.Dacă este nevoie se poate pune şi un pic de apă, dar la sfîrsit, trebuie să obţinem un pilaf tare.Cînd se ia de pe foc se pune un pic de unt, cat o nucă, se amestecă bine şi se lasa la răcit. Apoi se amesteca cu un pic de ulei de măsline şi un pic de parmezan sau branză acră. Daca este prea moale pilaful se poate pune pesmet.Se fac rulouri care se umplu cu cascaval la mijloc. Apoi se dau prin ou şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Rezultatul este o delicatesă!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.