Image 1
Image 2
Supă de cartofi cu praz
Supă de cartofi cu praz
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

500 gr. cartofi,

200 gr. praz,

50 gr. unt,

20 gr. făină,

500 ml. lapte,

10 gr. sare,

câteva boabe de piper,

150 gr. crutoane.

Mod de pregătire: cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert într-un litru de apă împreună cu prazul curăţat, spălat şi tăiat rondele. După ce s-au fiert se pasează prin sită. Separat, se încinge untul în care se rumeneşte făina. Se adaugă laptele, sarea şi piperul alb (măcinat) şi se toarnă peste crema de cartofi, care se mai fierbe la foc domol 5 minute. Se serveşte cu crutoane de pâine. Poate fi asezonată cu mărar tocat şi, eventual, smântână

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.