Image 1
Image 2
Supă de cartofi cu praz
Supă de cartofi cu praz
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:

500 gr. cartofi,

200 gr. praz,

50 gr. unt,

20 gr. făină,

500 ml. lapte,

10 gr. sare,

câteva boabe de piper,

150 gr. crutoane.

Mod de pregătire: cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun la fiert într-un litru de apă împreună cu prazul curăţat, spălat şi tăiat rondele. După ce s-au fiert se pasează prin sită. Separat, se încinge untul în care se rumeneşte făina. Se adaugă laptele, sarea şi piperul alb (măcinat) şi se toarnă peste crema de cartofi, care se mai fierbe la foc domol 5 minute. Se serveşte cu crutoane de pâine. Poate fi asezonată cu mărar tocat şi, eventual, smântână

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.