Image 1
Image 2
Acasa

Colţunaşi cu brânză de vaci

Colţunaşi cu brânză de vaci
Colţunaşi cu brânză de vaci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Colţunaşi cu brânză de vaci
Colţunaşi cu brânză de vaci

Aveţi nevoie: 250 grame  făină,  100 ml. lapte, 300 gr. brânză de vaci, 50 gr. unt, 4 ouă, 30 gr. sare, 100 gr. zahăr.

Mod de pregătire: se prepară un aluat din făină, ouă, sare şi lapte. Se frământă bine, se dă la rece 10 minute, se întinde cu sucitorul, iar foaia se taie în bucăţi pătrate de 4-5 cm. Separat se amestecă brânza de vaci cu două ouă, sare după gust sau cui îi place zahăr. Se frământă bine. Se pune în fiecare pătrat de cocă un vârf de compoziţie. Se formează un triunghi a cărui margini se lipesc cu mâna. Se fierb colţunaşii în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Se scot, se scurg şi se servesc stropiţi cu unt topit deasupra. Dacă vă place, puteţi presăra pesmet cu puţin zahăr vanilat sau dacă preferaţi să fie săraţi, atunci cu caşcaval ras pe deasupra.

Pofta buna!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.

Pateuri cu brânză sărată și mărar

APERITIVE

Pateuri cu brânză sărată și mărar

Dacă ești în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, aceste pateuri cu brânză sărată și mărar sunt opțiunea perfectă. Utilizând aluat foietaj congelat, vei economisi timp și vei obține un rezultat pe măsură, ideal pentru orice moment al zilei