Image 1
Image 2

Trenduri culinare în 2014

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Domeniul culinar, vine în 2014 cu un val de trenduri pe care nu trebuie să le ratezi. Iată câteva dintre acestea.

Ambalaje eco

Înainte să ne putem bucura de un produs, ne lovim de ambalaj. În 2014 producătorii şi-au propus să se gândească mai mult la înveliş, care să fie cât mai prietenos cu mediul. Această modă s-a introdus deja în Brazilia unde se vând burgeri cu ambalaj comestibil.

Inspiraţie din bucătăriile lumii

Condimentele şi mirodenile vor fi foarte căutate anul acesta. Ar fi indicat să-ţi extinzi cunoştiinţele în această arie. Poţi încerca bucătăria indiană sau cea asiatică, dar să nu uiţi de cea filipineză, care se anunţă vedeta anului 2014.

Noile superalimente

Această titulatură i se acordă cerealelor, pe primul loc fiind teff-ul, o cereală africană, cu un conţinut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, aluminiu, fier, cupru, zinc şi mai multe proteine decât grâul şi orzul. Alte superalimente sunt conopida şi frunzele de fenicul, care vor lua locul altor plante aromatice.

Meniu la vedere

Restaurantele care vor să-şi mărească clientela, vor trebui să adopte modelul asiatic, unde bucătarii pregătesc totul în faţa mesenilor. Astfel vom putea să ne bucurăm de adevărate demonstraţii de gătit chiar lângă mesele noastre.

Sursa: foodstory.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Tarta cu cireșe

DESERT

Tarta cu cireșe: Răsfățul verii

Savurați gustul verii cu o delicioasă Tarta cu Cireșe, perfectă pentru zilele călduroase, întâlnirile de duminică în familie sau petrecerile cu prietenii în grădină sau pe terasă. Această tarta combină dulceața cireșelor cu un aluat fraged, făcând-o desertul ideal pentru orice ocazie.

DESERT

Cataif, sau prăjitură cu fidea

Cataiful este un desert cu origini care se pierd în complexitatea istoriei culinare a Orientului Mijlociu. Deși rădăcinile exacte sunt dificil de trasat, se crede că acest desert ar putea fi apărut în Imperiul Otoman, având o vechime de câteva secole.