Ingrediente pentru Aluat:
300 g făină
2 linguri zahăr (sau după gust)
Un vârf de sare
150 g unt rece, tăiat în bucățele
50 g untură
6-7 linguri apă rece
Pentru Umplutură:
800 g cireșe fără sâmburi
4 linguri amidon alimentar
100 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură de unt, tăiat în bucățele
Mod de Preparare:
Amestecați făina cu zahărul și sarea, apoi încorporați untul și untura, adăugând treptat apa rece, fără a frământa excesiv. Lăsați aluatul la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Îndepărtați sâmburii cireșelor și amestecați fructele cu amidon, zahăr, zeama de lămâie și un vârf de sare.
Împărțiți aluatul în două părți egale, folosind prima parte pentru a tapeta tava, pe care o veți refrigera pentru 10 minute. Adăugați umplutura de cireșe și bucățelele de unt, acoperind cu a doua foaie de aluat. Faceți câteva orificii cu furculița pentru a permite aburului să iasă.
Presați bine marginile și periați suprafața cu ou bătut, presărând zahăr grosier pentru un plus de crocant.
După coacere, lăsați tarta să se răcească în tavă.
Această tarta cu cireșe este o celebrare a gusturilor și aromelor de vară, oferind o combinație irezistibilă de fructe suculente și aluat crocant. Perfectă pentru orice moment al zilei, este garantat să aducă zâmbete și să satisfacă papilele gustative ale tuturor invitaților.
Tarta cu cirese este un deliciu foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara, pentru duminicile in familie sau pentru o petrecere cu prietenii in gradina ori pe terasa.
Citește și:
1 comentariu
Bună!!!! Se anunță sezonul cireșelor ?