Image 1
Image 2

Lichior de portocale preparat acasă

Lichior de portocale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lichior de portocale
Lichior de portocale

Ingreiente:

 

– 2 bucăţi de portocale,

– 2 bucăţi de mandarine (sau 4 bucăţi de portocale),

– 350 g de zahăr,

– o cuişoară,

– un zahăr vanilat,

– 180 ml apă,

– 500 ml vodcă 40%, sau alcool rafinat dizolvat la aceeaşi concentraţie.

Mod de preparare:

 

Fructele se curpţă de coajă cu ajutorul unui dispozitiv de curăţit cartofi, fără să se ia şi partea albicioasă. Bucăţile de coajă se mărunţesc şi împreună cu cuişoara se pun în alcool, într-un vas închis şi se lasă aşa circa 3 săptănâni. După cel puţin 3 săptămâni se strecoară. Zahărul se caramelizează uşor, doar până la topire şi se stinge repede cu apă. Se adaugă coaja de portocale şi se fierbe, până când zahărul caramelizat se topeşte integral. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi se amestecă până când şi acesta se topeşte. Siropul astfel obţinut se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu alcoolul strecurat de pe coaja de portocale. Se pot adăua şi câteva linguri de zeamă de portocale, după gust, apoi se pun din nou în sticle închise şi se mai lasă aşa cel puţin două săptămâni. Se consumă răcit, sau cu cuburi de gheaţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.